A pénzügyi gondokkal küzdő közösségi platform hamarosan csak előfizetőknek engedi meg, hogy élő adást indítsanak.

Igencsak bátor, vagy más megközelítésben botor lépésre szánta el magát az X. Az Elon Musk által 2022 őszén még Twitter néven kényszerből megvásárolt közösségi hálózat ugyanis bejelentette, hogy hamarosan már kizárólag a fizetős ügyfeleik számára biztosítják az élő adások lehetőségét.

 

 

A lépés abból a szempontból egyáltalán nem nevezhető meglepőnek, hogy a platform a Musk-éra alatt abszolút fókuszba helyezte a felhasználói bevételeket, ezért mindenféle közvetett és közvetlen módon igyekeznek a pénztárhoz terelni az X használóit. Az elsőre teljes kudarcként startoló, majd gyorsan visszavont Blue (ma már Premium) előfizetéses konstrukció az újrakalibrálást követően sem lett közönségkedvenc, így egyelőre nem tudta kiváltani a meredeken zuhanó reklámbevételeket.

A vállalat leginkább a funkciók fizetős fal mögé szorításával igyekszik vonzóvá tenni a most már háromféle szintten (havi 3-tól 16 dolláros áron) megvásárolható előfizetői csomagjait. A fizetős ügyfelek kategóriától függően így kapnak szerkesztési, válaszolási lehetőséget, megjelenést mások hírfolyamában, hosszabb bejegyzésírási lehetőséget, kevesebb reklámot.

Értetlenkedés és reménykedés

Most ez a sor bővül az élő közvetítések indításának lehetőségével, amit a felhasználók egy része teljes értetlenkedéssel fogadott. A cég hivatalos közleményére adott egyik hozzászólás például azt a meglehetősen jogos kérdést teszi fel, hogy ezzel a lépéssel mégis miként gondolják elérni azt a korábban Musk által is hangoztatott célt, hogy az X "video first" platform legyen.

Némileg pozitívabbak azok a kommentárok, amelyek a fizetőssé tételtől legalább azt várják, hogy a cég így már hajlandó lesz néhány fejlesztést is végrehajtani a live streaming minőségének javítására, amibe beleférhet többek között a felhasználói kezelőfelület javítása, illetve az ott elérhető funkciók bővítése is. 

Hogy mennyire jön be az X húzása, az meglehetősen kérdéses. Egy biztos, minden jelentős konkurenciánál alapvető (ejtsd: ingyenes) funkció az élőzés, így nehéz elképzelni olyan kimenetelt, amit az X egyértelmű győzelmeként lehet majd elkönyvelni.

Közösség & HR

Angol startuppal pallérozza a Galaxy AI-t a Samsung

A dél-koreai vállalat a felvásárlástól azt reméli, hogy az eszközein futó algoritmusok a lehető legtestreszabottabb szolgáltatásokat nyújtják majd a felhasználóknak.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.