A mikroblogszolgáltató első ízben tartott virtuális befektetői tájékoztatót, ahol rengeteg új funkciót és kezdeményezést jelentett be. A fókuszban a többféle interakció és persze a bevételnövelés áll.

Egy sor közeljövőben érkező új szolgáltatásról kaphattak információkat azok, akik becsatlakoztak a csütörtökön tartott Twitter Analyst Day 2021 virtuális eseményre. A befektetőknek szánt tájékoztatón ambíciózus üzleti célszámok is elhangzottak a vezetőség részéről.

Szuperkövetőkkel egészítenék ki a reklámbevételt

A bejelentett új fejlesztések között kétségtelenül az egyik legérdekesebb az úgynevezett Super Follows funkció. Ez nem más, mint az egyéb közösségi platformokról már ismerős előfizetős modell. Azaz a felhasználók dönthetnek úgy, hogy egy-egy számukra értékes tartalomelőállítót nem csupán figyelmükkel, de közvetlen anyagi támogatással is megtisztelik.

A funkciót bemutató képen 4,99 dolláros havi összeg szerepelt, de az információk szerint a szuperkövetőkre pályázó twitterezők maguk határozhatják majd meg a különleges státusz árát. Az előfizetők ezért cserébe exkluzív anyagokat, külön hírlevelet, vásárlási kedvezményt és egyéb kiváltságokat kaphatnak a "mezítlábas követőkhöz" képest.

A cég nem közölte, hogy ebből, illetve a szintén bejelentett egyszeri borravaló funkcióból mennyit tartana meg magának, de a cél egyértelműen a bevételi források szélesítése. (Más szolgáltatók hasonló megoldásainál bevett gyakorlat a 30 százalékos jutalék alkalmazása.) A Twitter egyik legnagyobb problémája ugyanis, hogy felhasználóiból közel sem tud annyi forgalmat kisajtolni, mint mondjuk a nagy rivális Facebook. Ahhoz tehát, hogy a tegnap említett 2023-as 7,5 milliárd dolláros éves bevételi célt elérhesse a vállalat, mindenképpen szükség van újabb pénzszerzési módokra. (Tavaly ez az összeg 3,7 milliárd volt.)

A Super Follows egyelőre nem elérhető a mikroblog-platformon. A bevezetésével kapcsolatban az elkövetkező hónapokban ígért további információkat a vállalat.

Tovább is van, mondjam még?

A prezentációk során több más közeljövőben érkező új termékkel kapcsolatban is felvillantott részleteket a Twitter. Revue névvel érkezik például egy hírlevelek kiküldésére alkalmas funkció, amely ingyenes és a már fent említett fizetős változatban is kiküldhető lesz a fiókok követőinek. A másik, jelenleg béta tesztelés alatt lévő újdonság, a Twitter Spaces. Ezzel közös hangalapú beszélgetést lehet indítani felhasználók egy csoportja számára. 

Az egészségesebb (ejtsd: online zaklatástól, spamektől, álhírektől stb. mentes) légkör megteremtését célzó törekvések egy újabb elemeként tekinthetünk a safety mode bevezetése. Ennek keretében a Twitter folyamatosan monitorozza a fiókokat, és amelyiknél felmerül a spamelés vagy egyéb visszaélés lehetősége, automatikusan limitálják annak elérését. A felhasználók kapnak egy megelőzést segítő funkciót is. Az auto block and mute gomb segítségével nem jelenik meg egyetlen olyan fiók tartalma sem, amelyikről kiderült, hogy megsértette a Twitter felhasználási feltételeit, például azzal, hogy sértő, személyeskedő, trágár vagy gyűlöletkeltő megjegyzéseket tett.

Elég lett volna egy Edit gomb

A felhasználók egy jelentős része azonban nem volt elájulva a csütörtöki "showműsortól". A Twitteren hamar népszerűvé vált a RIP Twitter kifejezés, utalva arra, mit gondolnak a tervekkel kapcsolatban a twitterezők. Egyesek inkább az utólagos szerkesztés lehetőségét látnák az új funkciók között, másokat az oldal automata frissítése kerget az őrületbe, így inkább attól szabadulnának. A fizetéses twitterezéssel kapcsolatban pedig az alábbi bejegyzés jól összefoglalja a közhangulatot.

 

Közösség & HR

Az idén már 10 millió hajtogatható csúcstelefont adna el a Samsung

A Samsung új összehajtható okostelefonokat mutatott be, amelyekkel jó időre biztosíthatja magának a gyorsan növekvő piac vezető helyét.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.