Kiderült, hogy az Appel egy rendkívül kis kapacitású akkut épített az órába.

Elérkezett a várva várt nap, megindult az előrendelt Apple Watchok kiszállítása, és egyes, előre kijelölt üzletekbe betérve is meg lehet vásárolni az órát. A sajtó amerikai képviselői már pár héttel ezelőtt hozzájuthattak a tesztpéldányokhoz, megjelentek az első tesztek, amelyek vegyes képet festettek le az Apple új termékéről.

Az egyik leggyakrabban előkerülő kifogás az Apple Watch akkumulátorának teljesítményét érinti. A  gyártó hivatalosan azt kommunikálta, hogy akár 18 órára is elegendő egyetlen töltés, a tapasztalatok ezzel szemben azt mutatják, hogy ennél sokkal rövidebb ideig tartható életben az óra egy töltéssel. Az Apple a technikai jellemzők között nem jelöli, hogy pontosan milyen akkumulátor dolgozik benne, bár ez az összes többi gyártóra igaz: senki sem szívesen adja közre, hogy milyen kapacitású energiaforrás van az órákban.

Az akku eltávolítás előtt (forrás: iFixit)

Az iFixit csapatának köszönhetően azonban egyetlen fontosabb elektronikai eszköz összetétele sem maradhat titokban. A szervizeléshez szükséges eszközöket, szerszámokat forgalmazó cég az összes nevesebb készüléket szétszedi rögtön megjelenés után, amivel egyrészt beszámol arról, hogy mennyire nehezen (könnyen) szerelhető az adott termék, másrészt fény derül a komponensek pontos típusára, származására.

Jobbra a kijelző panel, balra a gondosan elhelyezett Taptic Engine felirat (Forrás: iFixit)

A képekkel, leírásokkal dokumentált folyamat egyértelművé tette, hogy miért problémás az Apple Watch üzemideje. Nos, azért, mert egy mindössze 205 mAh-s akku került bele, ami még az okosórák mezőnyében is gyengének számít. Az iFixit korábbi tapasztalatai szerint az LG G Watch R 410, a Samsung Gear Live és a Moto 360 300 mAh-s akkumulátort kaptak, amelyekhez képest és az Apple Watch funkcióit ismerve a 205 valóban kevésnek tűnik. Összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy az e-ink kijelzős, tehát nagyságrendekkel kisebb energiaigényű Pebble első kiadásába egy 130mAh-s akkumulátor került.

Akit érdekel, hogy milyen komponensekre szedhető szét az Apple órája, azokat pontosan milyen paraméterek jellemzik és honnan származnak, az nézze végig az iFixit beszámolóját.

 

Konzumer tech

Nem sok mindenkit érdekel az Apple szuperszemüvege

A beszámolók alapján elolvadt az érdeklődés a Vision Pro headsetek iránt, az Apple néhány üzletében szinte nem is keresik a gyártó legújabb hardveres termékét.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.