Kiderült, hogy az Appel egy rendkívül kis kapacitású akkut épített az órába.

Elérkezett a várva várt nap, megindult az előrendelt Apple Watchok kiszállítása, és egyes, előre kijelölt üzletekbe betérve is meg lehet vásárolni az órát. A sajtó amerikai képviselői már pár héttel ezelőtt hozzájuthattak a tesztpéldányokhoz, megjelentek az első tesztek, amelyek vegyes képet festettek le az Apple új termékéről.

Az egyik leggyakrabban előkerülő kifogás az Apple Watch akkumulátorának teljesítményét érinti. A  gyártó hivatalosan azt kommunikálta, hogy akár 18 órára is elegendő egyetlen töltés, a tapasztalatok ezzel szemben azt mutatják, hogy ennél sokkal rövidebb ideig tartható életben az óra egy töltéssel. Az Apple a technikai jellemzők között nem jelöli, hogy pontosan milyen akkumulátor dolgozik benne, bár ez az összes többi gyártóra igaz: senki sem szívesen adja közre, hogy milyen kapacitású energiaforrás van az órákban.

Az akku eltávolítás előtt (forrás: iFixit)

Az iFixit csapatának köszönhetően azonban egyetlen fontosabb elektronikai eszköz összetétele sem maradhat titokban. A szervizeléshez szükséges eszközöket, szerszámokat forgalmazó cég az összes nevesebb készüléket szétszedi rögtön megjelenés után, amivel egyrészt beszámol arról, hogy mennyire nehezen (könnyen) szerelhető az adott termék, másrészt fény derül a komponensek pontos típusára, származására.

Jobbra a kijelző panel, balra a gondosan elhelyezett Taptic Engine felirat (Forrás: iFixit)

A képekkel, leírásokkal dokumentált folyamat egyértelművé tette, hogy miért problémás az Apple Watch üzemideje. Nos, azért, mert egy mindössze 205 mAh-s akku került bele, ami még az okosórák mezőnyében is gyengének számít. Az iFixit korábbi tapasztalatai szerint az LG G Watch R 410, a Samsung Gear Live és a Moto 360 300 mAh-s akkumulátort kaptak, amelyekhez képest és az Apple Watch funkcióit ismerve a 205 valóban kevésnek tűnik. Összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy az e-ink kijelzős, tehát nagyságrendekkel kisebb energiaigényű Pebble első kiadásába egy 130mAh-s akkumulátor került.

Akit érdekel, hogy milyen komponensekre szedhető szét az Apple órája, azokat pontosan milyen paraméterek jellemzik és honnan származnak, az nézze végig az iFixit beszámolóját.

 

Konzumer tech

Az Apple hurcokodni próbál Kínából

Már nekik is sok lesz, ami az utóbbi időben a "világ gyárában" történik, így a termelésben egyre inkább Indiára és Délkelet-Ázsiára támaszkodnának.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.