Cupertino az App Store-ból legtöbbször letöltött alkalmazások elismerése mellett szerkesztőségi díjakat is osztott.

Nem sokkal azt követően, hogy a nagy rivális publikálta a legjobb androidos appok listáját, az Apple is megmondta, nála mik voltak az év sztárjai. Ahogy a Google esetében, úgy az Apple-nél is az amerikai fogyasztási (letöltési) adatok szolgáltatták a listakészítés alapját.

Az Apple-nél is a Google nyert

Az idei rangsor különösen pikánsra sikeredett, hiszen az App Store-ba látogatók legtöbbször a legnagyobb versenytárshoz, a Google-höz tartozó YouTube alkalmazást töltötték le készülékeikre. (És rögtön itt érdemes megjegyezni, hogy a már említett androidos évértékelés során a Play Áruház amerikai közönsége szintén egy a videomegosztóhoz tartozó programot, a YouTube TV-t találta a leginkább elismerésre méltónak.)

 

 

A tíz legnépszerűbb alkalmazást felsoroló fenti képen szépen kirajzolódik, hogy a videók-képek-közösségi hálózatok szentháromságából kilógó appoknak nem sok babér terem. Az első hét helyre csak ilyen jellegű szoftver került, míg a maradékon a Google térkép- és levelezőszolgáltatása, illetve a Spotify zenei app osztozhatott.

Ahogy a Google-nek, úgy Mark Zuckerbergnek sincs oka panaszra a top10-et böngészve, de az mindenesetre érdekes, hogy a Facebook három appja közül a bölcsőt jelentő közösségi oldal dedikált programja "csak" az ötödik lett, míg a Messenger csevegőalkalmazás negyedik, a felvásárlással korábban a céghez került Instagram pedig második.

Az App Store szerkesztői egyébként házon belül is megválasztották a szerintük legjobb idei alkalmazást, amely a nyitóképünkön látható Procreate Pocket rajzoló program lett az okostelefonos mezőnyben. Táblagépeken a kiterjesztett valóság technológiáját is felhasználó Froggipedia készítőit illeti a dicsőség. Utóbbi egyébként annak fényében kicsit meglepő, hogy az eddig befutott nem túl számos felhasználói értékelés átlaga mindössze 3,8-ra jött ki a maximálisan elérhető 5-ből.

A Fortnite itt nem játszhatott külön

A játékok külön rangsorában az elképesztő népszerűségnek örvendő Fortnite első helye viszont borítékolható volt. Már csak azért is, mert a játékot kiadó Epic Games a szigorúan zárt ökoszisztémát fenntartó Apple-nél nem tehette azt meg, mint az androidos verzió esetében, hogy a nagy alkalmazásbolt megkerülésével saját oldalán terjessze a programot. A Play Áruházban idén első helyet szerző PUBG egyébként itt sem szerepelt rosszul a maga negyedik helyével.

Konzumer tech

Új videós platform lehet a Prezi következő nagy dobása

A Prezi Video nevű megoldással valós időben, egyszerre lehet megjeleníteni az előadókat és az előadások grafikai elemeit.
 
A 21. századi vállalatok legjobbika is csak félkarú óriás informatika nélkül, rugalmasság és hatékonyság tekintetében azonban jelentősek a különbségek ezen a téren. Vajon az évtized végén hogyan néz ki egy jól működő IT szervezet?

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.