Az androidos alkalmazások toplistáját a keresőóriás alkalmazásáruházának adatai alapján állították össze, de most először a felhasználók is szavazhattak.

A Google immár hagyományosan december elején hirdeti ki a Best of XXXX elismeréseket, amely a Play áruházban az adott évben legnépszerűbbnek bizonyult alkalmazásoknak, játékoknak, filmeknek dukál. 2018-ban újdonságként bejött egy külön díj is: a Fan Favorite kategóriát a felhasználóktól legtöbb szavazatott kapott alkotások vitték el. (Fontos megjegyzés, hogy mindez kizárólag az USA-ra szorítkozik.) 

And the winner is...

Az év abszolút győztesének a cég a Drops nyelvtanuló alkalmazást találta. Bár az app nem a játék kategóriában indult, de sikerét leginkább annak köszönheti, hogy a legtöbbünk számára unalmas nyelvtanulást mini-játékok formájában igyekszik szórakoztatóvá tenni. Szintén ügyes húzás, hogy az app 5 perces adagokra korlátozza a tanulnivalót, mert ennyi idejének mindenkinek kell hogy legyen, ha tanulni akar. A jelenleg 31 nyelvet, köztük a magyart is oktató, vizuális elemekben bővelkedő alkalmazás letöltése ingyenes, de az appon belül már bőven akad olyasmi, amiért a pénztárcánkba kell nyúlni.

A Fun Favorite kategóriát egy saját gyártású program, a YouTube TV nyerte. Ezzel a kizárólag az USA egyes részein működő alkalmazással a hagyományos tévécsatornák műsorait lehet nézni, elmenteni és később lejátszani dedikált eszköz nélkül. Az eredmény annak fényében kicsit meglepő, hogy ugyan az ősöreg platform már nem tud lépést tartani az internettel. A díj viszont azt mutatja, a régi szokások sem hallnak ki olyan könnyen.

A játékok kategóriájában a PlayerUnkown's Battlegrounds, röviden PUBG lett a befutó. A lövöldözős játék valóban elsöprő sikert könyvelhetett el, hiszen már 100 millió letöltés felett jár a Play számlálója. Ennek ellenére nem feltétlenül lehet kijelenteni, hogy valóban a legnépszerűbb androidos játék kapta az elismerést, hiszen a bombasikernek örvendő Fornite kiadója pénzügyi megfontolások miatt saját oldalán terjeszti az alkalmazását.

A Best of 2018 toplista több alkategóriában is ajánl figyelemre érdemes alkalmazásokat, ezeket a Play oldalán böngészheti végig az, aki a részletekre kíváncsi. 

Élet az appokon túl

Appok mellett mozifilmek és sorozatok is kaptak letöltés és népszerűség alapján elismeréseket. A Google-től az év mozijának járó díjat a Black Panther (itthon Fekete Párduc címmel vetítették) szuperhősös film kapta, míg a sorozatoknál a véget érni nem nagyon akaró The Walking Dead végzett az élen. Az amerikai közönségnek szintén egy szuperhősös mozi, az Avangers: Infinity War (Bosszúállók: Végtelen háború) teszett a legjobban.

Konzumer tech

Ennyi sok pénz megy el a viselhető eszközökre

Jövőre már az 50 milliárd dollárt is bőven meghaladhatja a hordható elektronikai eszközök piaca, az igazán nagy üzlet azonban így is a kapcsolódó adatszolgáltatásokban lesz majd.
 
A 21. századi vállalatok legjobbika is csak félkarú óriás informatika nélkül, rugalmasság és hatékonyság tekintetében azonban jelentősek a különbségek ezen a téren. Vajon az évtized végén hogyan néz ki egy jól működő IT szervezet?

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.