A Karma elsősorban ez Excel táblákkal dolgozó a kis- és középvállalkozásoknak segít.

Az adatok, kimutatások statisztikák tárolására még a nagyobb vállalatok is az Excelt használják, ha pedig a vállalat mérete már fejlesztést igényel, akkor jönnek a nagy vállalatirányítási rendszerek. Ezek a cég feladataira, céljaira való átszabása komoly erőforrásokat igényel, egy hazai fejlesztésű szoftver azonban képes arra, hogy a táblázatokból kevesebb, mint egy perc alatt könnyen használható webes üzleti alkalmazásokat készítsen.

Benne van a Karma

Az információk Excelben való tárolása egy sor előnyel jár, hiszen ez ez a formátum, amihez nincs szükség előképzettségre, azonnal bevethető és könnyen az üzleti igényekre szabható. A Karma Platform ott lép be a képbe, amikor a táblázatok világa már nem képes felvenni a versenyt a vállalati rendszerekkel, hiszen a változások nyomon követésére nem alkalmas, a hozzáférési jogok csak nehézkesen kezelhetők és a távoli elérése, a dokumentumok megosztása is problémás.

A Karma a két megközelítést vegyítené úgy, hogy az Excel kezelést egyetlen alkalmazásba emeli át, így annak elkészítéséhez nincs szükség programozói ismeretekre. A létrejövő alkalmazásban többek között multimédiás csatolmányokat illeszthetünk a kiinduló táblázatunk egyes bejegyzéseihez, emellett adataink mobileszközökön is elérhetővé válnak, és minden változtatást vissza tudunk keresni.

Cél a világpiac meghódítása Londonból

A Karma ötlete az online tartalomkezelő rendszerekkel foglalkozó Shiwaforce.com Zrt. ügyvezetőjétől, Kovach Antontól indult, amit aztán két és fél éves fejlesztési időszak követett. Tavaly mi is beszámoltunk róla, hogy egyetlen nem brit cégként a Karma ötlete megmérette magát a Bloomberg befektetői programján, sőt, ezt követően egy Indiegogo kampány is indult a projekt népszerűsítésére és terjesztésére. A közösségi finanszírozás ötlete nem jött ugyan össze, de az akció arra megfelelt, hogy kellő visszhangot keltsen szerte a világban.

A Karma Platform fejlesztése a végéhez ért, jelenleg az utolsó tesztek zajlanak, a csapat pedig arra készül, hogy nemzetközi téren futtatja fel a terméket. A cél a globális kkv-piac, amit havi előfizetési díjban szeretnének elérni és arra számítanak, hogy ezzel az üzleti modellel kellő mennyiségű ügyfelet tudnak szerezni. A vállalkozás első célpontja London, azon belül a Tech City, ahol az informatikai startupok a világ minden részéről összegyűlnek. A terjeszkedésben, a cégalapításban és a kapcsolatépítésben a UK Trade & Investment (UKTI) segíti őket.

Kora András elmondta, hogy a következő lépések közé egy virtuális iroda nyitása tartozik, majd egy szakember kiküldése, aki feltérképezi a piacot, és tárgyal a potenciális ügyfelekkel. Őt később egy egész csapat követi majd. A Karma Platform hosszú távú célja pedig Londonból a globális szintű ügyfélkör kialakítása.

Cloud & big data

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.