Az indiai cégóriások bevásárolnák magukat a német és francia IT-BPO piacra, ahol eddig nem sikerült megvetniük a lábukat. Az akvizícióknak a jelenlegi gazdasági környezet is kedvez.
Ahogy a vállalkozások a kontinentális Európa két legnagyobb gazdaságában is a költségcsökkentés eszközeit keresik, ezzel párhuzamosan pedig elkezdtek megbarátkozni a folyamat-kiszervezés lehetőségeivel, az indiai IT outsourcing szolgáltatók nekilátnak, hogy arrafelé is kiépítsék hídfőállásaikat. Ehhez valószínűleg cégfelvásárlásokon keresztül vezet majd az út, mivel a brit és a skandináv régióban sikeres Infosys, Wipro, Tata Consultancy vagy HCL Technologies még az első harminc között sincs a német és a francia piacon – olvasható az Economic Times beszámolójában.

A hegy jön Mohamedhez  Az angol nyelvű indiai gazdasági lap szerint a társaságok első lépésben három, alulról 50 millió dolláros akvizíciót terveznek Németországban, míg Franciaországban egy 100 milliós nagyságrendű üzletre lehet számítani. Ezzel a bejáratott helyi munkaerőn és technológián túl a hiányzó ügyfélkapcsolatokhoz is hozzájutnának, ami a növekedés elengedhetetlen feltétele – mutat rá az ET által megszólaltatott francia piackutató. A lap egy indiai IT-vállalat munkatársát is idézi, aki szerint a profitkényszer miatt manapság már senki sem mondhatja: német vagyok, és csak németekkel üzletelek.

Az European Information Technology Observatory adatai alapján a két országé az 155 milliárd eurós európai IT outsourcing piac fele, a bevételek pedig nagyrészt a német T-Systemshez, a francia Atoshoz és Capgeminihez, a finn Tietóhoz, illetve a HP-hoz, az IBM-hez és az Accenture-höz folynak be. Az európai export jelenleg az indiai IT-BPO iparág közel 30 százalékát adja, amelynek teljes forgalma a 2013 márciusáig tartó pénzügyi évben 76 milliárd dollárra tehető.

Itthon is adatelemző szolgáltatást indított a HP
Szerény növekedés előtt az IT-outsourcing

Az aktuális gazdasági környezetben lefelé mozdult az európai vállalkozások cégértéke, a kisebb lokális szereplők pedig különféle problémákkal küzdenek, ahogy a megkurtított IT-költségvetéssel gazdálkodó ügyfelek egyre alacsonyabb áron keresik ugyanazokat a szolgáltatásokat. Mindez fogékonnyá teszi őket a felvásárlási ajánlatokra, míg az indiaiaknak németül vagy franciául beszélő, a helyi viszonyokat jól ismerő front office-ra van szükségük, mivel ezen a területen kiemelt jelentőséggel bírnak a személyes kapcsolatok.

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.