A tizenötödik alkalommal átadott díjat, Balaton László, az bank projektportfólió-menedzsment osztályának vezetője kapta.

Tizenötödik alkalommal adták át az Év Projektmenedzsere Díjat. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által adományozott díjra pályázóknak egy a szakmai tevékenységüket bemutató anyagot kellett összeállítani.

A pályamunkában a projektmenedzseri kompetenciájukat, rátermettségüket, problémakezelési módszereiket kellett bizonyítaniuk egy vagy több általuk öt évnél nem régebben vezetett és befejezett projekten keresztül. A zsűri – melyben a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaként az IVSZ és a Vezető Informatikusok Szövetsége is delegáltja is részt vett – a pályázati anyagok és egy meghallgatás alapján választotta ki a díjazottat.

Díjat ért a devizahiteles elszámolás

Az idei díjat Balaton László közgazdász, az Erste Bank Hungary Projekt Portfólió Menedzsment Osztályának vezetője (fenti képen jobbra), nyerte el a devizahiteles elszámolási projekt sikeres lebonyolításáért. A zsűri indoklása szerint Balaton László sikeresen tudta összehangolni a deviza- és forinthiteles ügyfelek fogyasztói kölcsöneire vonatkozó 2014. évi jogszabályi elvárásokat a fair banki szabályok bevezetésével.

A zsűri idén is adományozott különdíjat, melyet Benkei Sándor építészmérnök, az Óbuda-Újlak Zrt. műszaki igazgatója nyert el. Benkei felelt például a győri Audi, a kecskeméti Mercedes-Benz, valamint legutóbb a Miskolcon létrehozott Takata légzsákgyár első telephelyének létrehozásáért. Ez utóbbinál 14 különböző funkciójú épületet kellett felépíteni mintegy 63 ezer négyzetméternyi összterülettel. A projekt lefedte az összes lehetséges mérnöki szolgáltatást.

Az esemény fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy az elkövetkezendő években beérkező uniós források hatékony felhasználáshoz nélkülözhetetlenek a kiváló projektmenedzsereik.

Az eseményen egy nemzetközi sikerről is beszámoltak. A tavalyi győztes, Kovács Endre, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Projekt Koordinációs Főosztályvezetője, aki a digitális átállás levezényléséért kapta za elismerést, idén harmadik lett a Nemzetközi Projektmenedzsment Szövetség (IPMA – International Project Management Association) Év Projektmenedzsere versenyén.

Közösség & HR

Bezúzza okostelefonos VR-szemüvegét a Google

A mobilról működtethető Daydream nem igazán érdekelte a felhasználókat, a társaság innentől a kiterjesztett valóságra és az AR alapú szolgáltatásokra koncentrál.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.