A fekete péntek már évek óta szerves része lett a hazai ünnepi szezonnak. Az időtartamában is egyre nyúló akciós időszakot elsők között nyitó Extreme Digital számai alapján idén sem volt/lesz okuk panaszra a kereskedőknek.

Az amerikából honosított Black Friday gondolatát hamar megkedvelték a magyarországi áruházak is, ami nem csoda, hiszen így még korábban lehet elsütni a startpisztolyt az év e-kereskedelmi szempontból legfontosabb periódusában. Ugyan a korábbi években számos gond volt az akciókkal, vagy éppen a weboldalak terhelésállóságával, de úgy tűnik, a nemzetközi trendhez igazodva, a hazai vásárlók így is egyre többet és többet hagynak ott ilyenkor a boltokban.

Szárítógép nyomta le a játékkonzolt

Bár az idei fekete péntek "hivatalosan" november 29-ére esik, ezt valószínűleg túl későinek találták páran, és az akciózás már múlt hét végén elkezdődött. Így tett az eMAG-gal hamarosan egyesülő Extreme Digital is. A fúzió előtt is az egyik legnagyobb piaci szereplőnek számító áruház adatai szerint a tavalyi eredményeket már péntek este 8 körül sikerült elérni, és természetesen a vásárlás késő éjszakáig folytatódott. 

A legnagyobb értékben forgalmazott termék cím sokáig a kétféle változatú Playstation 4-nek állt, de a végén egy jóárasított Beko szárítógép beelőzte a valószínűleg karácsonyfák alá kerülő játékkonzolokat. A cég közleménye szerint darabszámra nézve a barkácstermékek vitték a prímet, nagy keletje volt például az akkumulátoros csavarhúzónak. A nagyobb értékű termékek közül kiemelkedően fogytak a különböző nagyképernyős tévék, okostelefon és bluetooth-os fejhallgató is bekerült a tíz legnépszerűbb termék közé.

A nap vásárlója egyértelműen az a személy volt, aki több mint 8 millió forintnyi árut pakolt a kosarába. A kiválasztott konyhai eszközök, tévék, számítógép és lakásfelszerelési cikkek segítségével egy nagyobb lakást is teljesen fel lehet szerelni. Beleértve a filmnézős szobát is, hiszen egy házimozi rendszer is befért a rendelésbe.

Kettős rendelés

Természetesen a fentinél lényegesen visszafogotabban költött az egységsugarú fekete péntekező. Átlagosan két termék került a kosárba, a vevők bő fele pedig átvételi pontra kérte a csomagját. Előre viszont még mindig elég kevesen fizetnek: mindössze a rendelések 23 százalékát egyenlítették ki online fizetéssel.

Piaci hírek

A járvány is segítette a mobilnetet, de a vezetékes még népszerűbb

Az NMHH kutatása szerint már a felnőttek és a gimnazista korúak 67 százalékának van mobilnetje.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.