A képmegosztó szolgáltatás elérte a 400 millió aktív felhasználói számot.

A képmegosztás műfajában eddig sem volt számottevő ellenfele az Instagramnak, a mostani felhasználói szám ismeretében pedig még kevesebb esély van erre. A Facebook tulajdonában álló vállalat hivatalos blogjában közzétette, hogy az alkalmazás elérte a 400 milliós aktív havi felhasználói számot, amivel új mérföldkőhöz érkeztek.

10 hónaponként 100 millió

Hasonló bejelentés 10 hónappal ezelőtt érkezett az Instagramtól, amikor a 300 milliós hatás átlépéséről számoltak be. Úgy tűnik, hogy a felhasználók tartják ezt az intervallumot, mivel a 200-ról 300 millióra való növekedéshez is pontosan ennyi időre volt szükség. Mindez azt jelenti, hogy folyamatosan nő a felhasználók száma, bár a növekedés nem gyorsul, nem is lassul, hanem tartja ezt a tempót.

Az adatokon túl nem sok egyéb részlettel szolgál a közlemény, egyedül azt tudtuk meg, hogy az Instagram fejlődése egyre inkább globális tendencia. A jelenlegi felhasználók 75 százaléka az Egyesült Államokon kívül él, illetve az újonnan csatlakozott 100 millió ember több mint fele Európából és Ázsiából tölti fel a képeket, videókat. A két kontinens közül inkább az utóbbi aktív, mivel a legtöbben a brazilok, japánok és indonézek közül kerülnek ki.

A Facebook milliárd feletti aktív felhasználói számától még messze van az Instagram, de a Twitter 310 milliójához, vagy a Pinterest nemrég közzétett 100 milliójához képest sokkal előrébb jár a képmegosztó. A 400 millió felhasználó naponta 80 millió fotót tölt fel, amit a nemrég bevezetett újítások miatt már úgy is megtehetnek, hogy elszakadnak az eddig szigorúan betartott 1:1 képaránytól.

Reklámok a láthatáron

A fejlődéssel párhuzamosan lassan elkezdődik a 400 milliós tömeg üzleti célokra (értsd: bevétel) történő felhasználása. A legutóbbi hírek szerint szeptember 30-tól kezdve 30 országban (köztük Olaszország, Spanyolország, Mexikó, India és Dél-Korea) reklámok is bekerülhetnek a képfolyamokba. Ezek jellemzően egy adott márkát népszerűsítő fotók lesznek, de a hirdetőknek lehetőségük lesz 30 másodperces videókat is elhelyezni a felületeken.

Konzumer tech

Cseheké lesz a magyar Telenor

A PPF Csoport a magyar mellett a bolgár, a montenegrói és szerbiai leányvállalatért, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatóért 2,8 milliárd eurót fizet.
 
Hirdetés

Utolsó szakaszába ért a Telenor startup-programja

A Telenor Accelerate-en részt vevő Family Finances, Photon és Vimage startupok hamarosan pénzügyi befektetők előtt mutatkozhatnak be, így komoly esélyt kapnak arra, hogy szolgáltatásaikkal a nemzetközi piacokra is beléphessenek.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.