A budapesti fesztiválon több mint 300 program várja az érdeklődőket.

Mintegy száz helyszínen háromszáz programmal várja látogatóit az idei budapesti Startup Safari. Idén rendezik meg negyedszer a régió egyik legnagyobb startupfesztiválját. Április 17. és 19. között az érdeklődök a helyszínek között vándorolva ismerkedhetnek meg a számukra érdekes cégekkel, szakmákkal, emberekkel, elsősorban az infokommunikációs szektor, a kreatívipar, a startupkultúra, valamint az ezek köré csoportosuló üzleti szolgáltatások és társadalmi ügyek területéről.

A 2012-ben Berlinből elinduló, de ma már a világ 25 országában megszervezett rendezvénysorozat a szervezők szerint lehetőséget teremt a kapcsolatteremtésre például cégalapítást tervezők és befektetők között, illetve a munkahelyválasztás vagy -váltás előtt állóknak is jó lehetőség az új karrierlehetőségek feltérképezésére. A fesztiválon ugyanis cégalapítókkal, szabadúszó szakértőkkel, befektetőkkel és a tudományos élet képviselőivel is nagy számban lehet találkozni.

A lényeg: be lehet menni az oroszlán barlangjába

A "szafari" elnevezés a fesztivál jellegéből adódik: a csatlakozó cégek ugyanis a látogatókat saját székhelyükön várják, hogy ott mutathassák be a működésüket különböző tematikus programokon és előadásokon keresztül. A három napban emelett lesznek előadások, üzleti reggelik, workshopok, ahol a sikeres magyar startupok és nemzetközi cégek mellett külföldi szakemberekkel is lehet majd találkozni.

Lesznek tréning jellegű, technológiai és üzleti tematikájú programok egyaránt, sőt egyes népszerű témákról tudományos előadások is. A programok többsége magyar nyelven zajlik, de szép számmal akadnak angol nyelvű előadások, workshopok. Az idei kiemelt témák között van többek között az oktatás jövője, a technológia és gasztronómia közötti kapcsolat, a mesterséges intelligencia, az ipar 4.0, a digitális marketing, a termékfejlesztés, valamint a UI/UX hatása. A szervezők témák mentén kialakított tematikus útvonal-javaslatokkal segítik az érdeklődők tájékozódását.

Idén sem lesz hiány külföldi résztvevőkből – ígérik a szervezők. Budapestre látogat Berlinből Joanna Bakas, az LHBS stratégiai és innovációs cég vezető partnere, aki az agilis vállalati működésről beszél. Dániából érkezik Alex Felman, a Felman Family Office magántőke-befektetési társaság ügyvezető igazgatója, aki az ötletemberek és a kivitelezők közötti fontos különbségekről beszél majd. Mesterséges intelligencia témában tart előadást Daniel Dippold, a globális mentorhálózatot is működtető nonprofit Kairos Society elnöke.

A részletes programról a fesztivál honlapján vagy Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A fesztivál fizetős, a legolcsóbb jegy 15 euró, ezért 8 programon lehet részt venni, a korlátlan részvétel 220 euróba kerül.

Közösség & HR

A nagyhatalmi pofozkodás a Covidnál is károsabb az IT-szektornak

Legalábbis így látja a WMware egyik vezetője, aki szerint mindkét oldal felelős a kialakult helyzetért, ami senkinek nem jó.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.