A budapesti fesztiválon több mint 300 program várja az érdeklődőket.
Hirdetés
 

Mintegy száz helyszínen háromszáz programmal várja látogatóit az idei budapesti Startup Safari. Idén rendezik meg negyedszer a régió egyik legnagyobb startupfesztiválját. Április 17. és 19. között az érdeklődök a helyszínek között vándorolva ismerkedhetnek meg a számukra érdekes cégekkel, szakmákkal, emberekkel, elsősorban az infokommunikációs szektor, a kreatívipar, a startupkultúra, valamint az ezek köré csoportosuló üzleti szolgáltatások és társadalmi ügyek területéről.

A 2012-ben Berlinből elinduló, de ma már a világ 25 országában megszervezett rendezvénysorozat a szervezők szerint lehetőséget teremt a kapcsolatteremtésre például cégalapítást tervezők és befektetők között, illetve a munkahelyválasztás vagy -váltás előtt állóknak is jó lehetőség az új karrierlehetőségek feltérképezésére. A fesztiválon ugyanis cégalapítókkal, szabadúszó szakértőkkel, befektetőkkel és a tudományos élet képviselőivel is nagy számban lehet találkozni.

A lényeg: be lehet menni az oroszlán barlangjába

A "szafari" elnevezés a fesztivál jellegéből adódik: a csatlakozó cégek ugyanis a látogatókat saját székhelyükön várják, hogy ott mutathassák be a működésüket különböző tematikus programokon és előadásokon keresztül. A három napban emelett lesznek előadások, üzleti reggelik, workshopok, ahol a sikeres magyar startupok és nemzetközi cégek mellett külföldi szakemberekkel is lehet majd találkozni.

Lesznek tréning jellegű, technológiai és üzleti tematikájú programok egyaránt, sőt egyes népszerű témákról tudományos előadások is. A programok többsége magyar nyelven zajlik, de szép számmal akadnak angol nyelvű előadások, workshopok. Az idei kiemelt témák között van többek között az oktatás jövője, a technológia és gasztronómia közötti kapcsolat, a mesterséges intelligencia, az ipar 4.0, a digitális marketing, a termékfejlesztés, valamint a UI/UX hatása. A szervezők témák mentén kialakított tematikus útvonal-javaslatokkal segítik az érdeklődők tájékozódását.

Idén sem lesz hiány külföldi résztvevőkből – ígérik a szervezők. Budapestre látogat Berlinből Joanna Bakas, az LHBS stratégiai és innovációs cég vezető partnere, aki az agilis vállalati működésről beszél. Dániából érkezik Alex Felman, a Felman Family Office magántőke-befektetési társaság ügyvezető igazgatója, aki az ötletemberek és a kivitelezők közötti fontos különbségekről beszél majd. Mesterséges intelligencia témában tart előadást Daniel Dippold, a globális mentorhálózatot is működtető nonprofit Kairos Society elnöke.

A részletes programról a fesztivál honlapján vagy Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A fesztivál fizetős, a legolcsóbb jegy 15 euró, ezért 8 programon lehet részt venni, a korlátlan részvétel 220 euróba kerül.

Közösség & HR

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.