Elődje megverte a sakkvilágbajnokot, ő maga legyőzte az egyik legjobb kvízjátékost, érvel, okoskodik... De lett-e több belőle látványosságnál? A CIO Hungary egyik izgalmas előadása a CIO Klub hangos kiadásában.

Néhány éve nem múlt el hét, amikor a világ jelentős sajtóorgánumai ne számoltak volna be az IBM mesterséges intelligenciája, név szerint Watson valamely jeles diadaláról. Már elődje – amit még Deep Blue-nak hívta – is lenyomta Garry Kaszparov sakkvilágbajnokot (természetesen a 8×8-as táblán). 2011-ben megverte emberi ellenfelét kvízjátékban, és aztán szép lassan az is kiderült, hogy voltaképpen a világmindenség minden problémájának megoldására bevethető.

Az IBM annyira hitt ebben, hogy 2014-ben létrehozta a Watson Groupot mesterséges intelligenciája piacosítására. De aztán a hájp alábbhagyott, és egyre kevesebb hír érkezett a csodatechnológiáról, miközben a kérdőjelek sűrűsödtek körülötte. A legfőbb kérdés mind a mai napig nyitott: beváltja-e a technológia az ígéretét, és forradalmasítja-e a technológiai ipart.

Éppen ezért váltott ki nagy érdeklődést az idei CIO Hungaryn Sepp Norbert független IT-tanácsadó előadása, amelynek beharangozója azt ígérte, megtudjuk, hová tűnt Watson. A szakértő évekig dolgozott az IBM-nél a Watson nagyköveteként. Nemcsak a technológia fejlődését, hanem a köré épülő ökoszisztémát is jól ismeri, így kevesen tudták volna érzékletesebben szembesíteni az MI (és a Watson) körül kialakult hájpot jelenkorunk rögvalójával.

A felvétel 2022. április 29-én készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját, és kövesse annak segítségével az előadást!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Az idei CIO Hungaryról hamarosan további előadásokat és panelbeszélgetéseket teszünk közzé a CIO Klub podcastcsatornáján, ahol a régebbi konferenciák felvételei is elérhetők.

Cloud & big data

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.