Elődje megverte a sakkvilágbajnokot, ő maga legyőzte az egyik legjobb kvízjátékost, érvel, okoskodik... De lett-e több belőle látványosságnál? A CIO Hungary egyik izgalmas előadása a CIO Klub hangos kiadásában.

Néhány éve nem múlt el hét, amikor a világ jelentős sajtóorgánumai ne számoltak volna be az IBM mesterséges intelligenciája, név szerint Watson valamely jeles diadaláról. Már elődje – amit még Deep Blue-nak hívta – is lenyomta Garry Kaszparov sakkvilágbajnokot (természetesen a 8×8-as táblán). 2011-ben megverte emberi ellenfelét kvízjátékban, és aztán szép lassan az is kiderült, hogy voltaképpen a világmindenség minden problémájának megoldására bevethető.

Az IBM annyira hitt ebben, hogy 2014-ben létrehozta a Watson Groupot mesterséges intelligenciája piacosítására. De aztán a hájp alábbhagyott, és egyre kevesebb hír érkezett a csodatechnológiáról, miközben a kérdőjelek sűrűsödtek körülötte. A legfőbb kérdés mind a mai napig nyitott: beváltja-e a technológia az ígéretét, és forradalmasítja-e a technológiai ipart.

Éppen ezért váltott ki nagy érdeklődést az idei CIO Hungaryn Sepp Norbert független IT-tanácsadó előadása, amelynek beharangozója azt ígérte, megtudjuk, hová tűnt Watson. A szakértő évekig dolgozott az IBM-nél a Watson nagyköveteként. Nemcsak a technológia fejlődését, hanem a köré épülő ökoszisztémát is jól ismeri, így kevesen tudták volna érzékletesebben szembesíteni az MI (és a Watson) körül kialakult hájpot jelenkorunk rögvalójával.

A felvétel 2022. április 29-én készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját, és kövesse annak segítségével az előadást!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Az idei CIO Hungaryról hamarosan további előadásokat és panelbeszélgetéseket teszünk közzé a CIO Klub podcastcsatornáján, ahol a régebbi konferenciák felvételei is elérhetők.

Cloud & big data

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.