Elődje megverte a sakkvilágbajnokot, ő maga legyőzte az egyik legjobb kvízjátékost, érvel, okoskodik... De lett-e több belőle látványosságnál? A CIO Hungary egyik izgalmas előadása a CIO Klub hangos kiadásában.

Néhány éve nem múlt el hét, amikor a világ jelentős sajtóorgánumai ne számoltak volna be az IBM mesterséges intelligenciája, név szerint Watson valamely jeles diadaláról. Már elődje – amit még Deep Blue-nak hívta – is lenyomta Garry Kaszparov sakkvilágbajnokot (természetesen a 8×8-as táblán). 2011-ben megverte emberi ellenfelét kvízjátékban, és aztán szép lassan az is kiderült, hogy voltaképpen a világmindenség minden problémájának megoldására bevethető.

Az IBM annyira hitt ebben, hogy 2014-ben létrehozta a Watson Groupot mesterséges intelligenciája piacosítására. De aztán a hájp alábbhagyott, és egyre kevesebb hír érkezett a csodatechnológiáról, miközben a kérdőjelek sűrűsödtek körülötte. A legfőbb kérdés mind a mai napig nyitott: beváltja-e a technológia az ígéretét, és forradalmasítja-e a technológiai ipart.

Éppen ezért váltott ki nagy érdeklődést az idei CIO Hungaryn Sepp Norbert független IT-tanácsadó előadása, amelynek beharangozója azt ígérte, megtudjuk, hová tűnt Watson. A szakértő évekig dolgozott az IBM-nél a Watson nagyköveteként. Nemcsak a technológia fejlődését, hanem a köré épülő ökoszisztémát is jól ismeri, így kevesen tudták volna érzékletesebben szembesíteni az MI (és a Watson) körül kialakult hájpot jelenkorunk rögvalójával.

A felvétel 2022. április 29-én készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját, és kövesse annak segítségével az előadást!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Az idei CIO Hungaryról hamarosan további előadásokat és panelbeszélgetéseket teszünk közzé a CIO Klub podcastcsatornáján, ahol a régebbi konferenciák felvételei is elérhetők.

Cloud & big data

Fél Ausztráliát letölthették egy hekkertámadásban

A kontinensnyi ország második legnagyobb telkójánál történt súlyos incidens. A vizsgálatok még tartanak, de akár 10 millió ügyfél személyes adata is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.