Pénzügyi szolgáltatásokkal bővítené portfólióját a kínai mobilgyártó.

A pénzügyek és a mobiltechnológia évek óta egyre erősebb kapcsolatban vannak, egyre többen kínálnak mobilos fizetési megoldásokat, lásd Apple Pay (Wallet), Android Pay, vagy a hazai Mobiltárca megoldás. Ezek minden esetben a bankkártya társaságok, bankok és pénzintézetek szolgáltatásaira, számláira épülnek, eddig egyik gyártó, vagy szolgáltató sem próbálkozott meg saját jogon pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani.

Hiteles mobilgyártó

A már most is több lábon álló Xiaomi lehet az első ilyen mobilgyártó, ha hinni lehet a DigiTimes hírének. A lap úgy tudja, hogy a kínai cég belépne a pénzügyi területre és személyi kölcsönök nyújtására alapítana egy leányvállalatot. Az eddigi információk szerint a Xiaomi 50 millió dolláros befektetéssel hozna létre egy 100 százalékban saját tulajdonú vállalkozást, aminek a személyi kölcsönök nyújtása lenne az elsődleges tevékenységi köre.

A kölcsönök igénylése, illetve az egész folyamat vezérlése okostelefonok segítségével történne, de azt még nem lehet tudni, hogy ez a lehetőség kizárólag a Xiaomi készülékek tulajdonosai számára állna-e nyitva, vagy bárki igénybe vehetné a szolgáltatást.

A jelenlegi infók alapján kezdésnek maximum 30 ezer jüan, azaz körülbelül 5000 dollárnyi összeg igényelhető a szolgáltatáson keresztül. A DigiTimes úgy tudja, hogy a Xiaomi 2015-ig 322 millió dollárnyi kihelyezett kölcsön állománnyal számol, ami 2017 végére elérheti a 12 milliárd USD-t is.

Itthon is próbálkoznak

A telekommunikációs és a pénzügyi szolgáltatások összehozására hazai példa a tavaly decemberben bejelentett Telenor MyCard és MyWallet. A rendszer egy fellogózott hitelkártyából, illetve egy ahhoz szervesen kapcsolódó, de más kártyákkal is együttműködő mobilfizetési alkalmazásból áll. A Telenor a Budapest Bankkal partnerségben kínál az ügyfeleknek hitelkeretet, valamint egyéb, az operátor szolgáltatásaira vonatkozó kedvezményeket.

Mobilitás

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.