Már tavaly nyár óta beszélnek róla, de most a kínai keresőcég vezére megerősített: hamarosan bemutatható lesz saját önjáró autójuk.

Újdonság a kínai gazdasági életben, hogy a most zajló Országos Népi Gyűlés és a Népi Politikai Tanácskozó Testület ülésszaka kapcsán cégvezetők is megszólalnak a gazdaságirányítással kapcsolatban, vagy éppen az eseményhez időzítenek jelentősebb bejelentéseket, kihasználva a politikai események felhajtó erejét.

Jön a kínai robotpilóta

A kínai keresőpiacot uraló Baidu vezetője, Robin Li is mostanra időzítette a bejelentést, hogy a tervek szerint haladnak a fejlesztések, és idén bemutatják a cég vezető nélküli autóját. Arról, hogy a Baidunál ilyen fejlesztések folynak, már tavaly is elég sok információ kiszivárgott, és azóta a cég egy sor területen lépett előre vagy kötött szövetséget, amelyek közelebb vitték a megoldáshoz.

Tavaly ősszel például a BMW-vel állapodtak meg, hogy beszállnak az autógyártó hasonló fejlesztési projektjébe. Az együttműködés keretében a Baidu a vezető nélküli BMW-k tesztelését segítette Kínában. A BMW koncepciója annyiban más, mint a Google-é vagy az Apple hasonló projektje, hogy a BMW 2 Coupe alapjaira épített kísérleti autók elsősorban amolyan elektronikus segédsofőrként segítik a vezetőt. Az automatika képes lesz az unalmas, ismétlődő, monoton feladatok terhét levenni az autósról, ám az – a tempomathoz hasonlóan – bármikor visszaveheti a teljes ellenőrzést az autó fölött. Az eltérő koncepció ellenére a tesztek valószínűleg sok tapasztalattal gazdagíthatták a Baidu fejlesztőit is.

A Baidu idén mutatta be a szintén az okosautó felé mutató fejlesztését, a CarLife-ot. Ez az Apple CarPlay és a Google Android Auto ellenfele, Kínában ráadásul a Google-nek nem is terem babér egy ideje. A CarLife, hasonlóan a versenytársak elképzeléséhez, az autókba épített kijelzőket akarja elfoglalni egy összetett infokommunikációs, szórakoztató rendszerként, amely a navigációtól kezdve a kihangosításon át a különböző alkalmazások okostelefonról képernyőre ültetését is biztosítja. A Hyundai Sonata modellje áprilisban már ezt integrálva érkezik a szalonokba, de az Audi és a General Motors is a kínai keresőóriás partnerei között említhető.

Már mindenki ezt akarja

Az önálló, emberi beavatkozást nem igénylő autók ötlete immár valóban nem a sci-fi regények sajátja. A Google nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy öt éven belül debütálhatnak robotautóik, míg az Apple-nél is hasonló céldátum szűrhető le a kiszivárgott pletykákból. Nem ritkák a tech cégek és az autógyártók közös projektjei sem, ahol a cél az egyre intelligensebb, sokrétűbb autó kifejlesztése.

De nem csak az informatikai vállalatok nyomulnak ezen a területen, hiszen a hagyományos autóipari szereplők önállóan is igyekeznek megalkotni a jövő termékét. Ezek között talán a legelőrébb a svédek járnak, akik 2017-re már száz önmagát vezetni képes Volvót adnának el a technológiai iránt fokozottan fogékony, tehetős (és bátor) úttörőknek.

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.