Az ok a Galaxy S7 széria, ami sokkal jobban teljesít a tavalyi felhozatalnál.

Az Egyesült Államok piaca kiemelt jelentőségű az okostelefon-gyártók számára, főleg akkor, ha egy hazai vállalatról van szó. Ebben a termékkörben az Apple dominanciája sokáig egyértelmű volt, most azonban megfordult a trend, és 11 hónap elteltével ismét a Samsung kerekedett felül.

Minden összejött

A hongkongi Counterpoint Research arról számolt be, hogy március hónapban az USA piacát a Samsung hódította meg. Az említett hónapban a koreaiak 28,8 százalékos részesedést értek el a piacon, amire közel egy éve nem volt példa. Az Apple a gyengébb eladásoknak köszönhetően 23 százalékkal a második helyre szorult.

A siker elsősorban a február végén bemutatott, majd márciusban piacra dobott Galaxy S7 készülékeknek köszönhet. Az elemzők úgy látják, hogy az új modellek jó ütemben érkeztek, és sokkal jobban is teljesítenek a tavalyiakhoz képest, illetve az eredmény alakulását az is befolyásolta, hogy az iPhone 6s erre az időszakra erősen visszaesett.

A Counterpoint egy hónappal korábbi, 40 országot felölelő kutatása is azt mutatta, hogy az S7, illetve S7 Edge egyes piacokon akár 50 százalékkal is nagyobb forgalmat produkáltak a tavalyi készülékekhez képest. Ez az arány az USA-ban 30, a nyugat-európai országokban 20, Kínában pedig 10 százalék volt. Különös módon éppen a vállalat anyaországa, Dél-Korea volt az a helyszín, ahol az új mobilok nem tudtak kiemelkedőt mutatni.

Kínának nem fekszik a terep

Az Egyesült Államok piacáról készült márciusi pillanatfelvételen az LG a harmadik helyet szerezte meg a maga 17 százalékával. A kutatók szerint ez a következő hónapokban várhatóan emelkedni fog, mivel a szintén februárban leleplezett G5 még nem került forgalomba.

A világviszonylatban oly jól teljesítő kínai gyártók az amerikai piacon továbbra sem remekelnek. Ennek egyik leglátványosabb példája a régióval egyébként is rosszban lévő Huawei, ami 1%-os tud felmutatni. A ZTE ennél sokkal erősebb: a 6,6 százaléka jó a negyedik helyre, amit az Alcatel követ 4,5 százalékkal.

Mobilitás

Ilyen, amikor a katonák a maguk kezébe veszik az innovációt

Az amerikai tengerészgyalogosoknak elegük lett abból, hogy lassan és irdatlanul drágán kapják meg a pótalkatrészeket. Huszárvágással megoldották a problémát.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.