A Google tulajdonában lévő izraeli navigációs app hazai környezetben teszteli az autómegosztásban rejlő potenciált.

Közös autóutak szervezését lehetővé tevő alkalmazás indul a héten néhány izraeli városban. Az alkalmazás a szintén Izraelből indult, ma már a Google tulajdonában lévő Waze rendszerére épül és a hírek szerint teljesen más megközelítéssel áll neki a közösségi autózásnak, mint a sok ellenséget szerző Uber.

Otthonról a melóba

A kiszivárgott információk szerint a RideWith egy külön letölthető mobil applikáció lesz, amely egyelőre csak Tel-Avivban és néhány más településen működik majd, és ott is csak androidos eszközökön. A felhasználók beállíthatják, hogy honnan hova és milyen időpontban járnak munkába, illetve vissza. Ezek alapján a rendszer felajánlja az autómegosztás lehetőségét azoknak a Waze-sofőröknek, akik hasonló útvonalon, ugyanabban az idősávban közlekednek. Amennyiben az autós belegyezik a közösködésbe, összekötik a kínálatot a kereslettel.

Az utazást előre lehet egyeztetni a feleknek, ráadásul még kényes személyes információkat sem kell ehhez kiadni, hiszen a RideWith rendszerén belül szöveges üzenetek küldhetők. Az utas arról is tájékoztatást kap előre, hogy milyen útvonalon tervez haladni a kiszemelt jármű. A felvételre váró felhasználó ráadásul valós időben kap információt arról, hol tart éppen az őt felvenni készülő kocsi, tehát megspórolható az idegeskedés is, ha történetesen néhány perc csúszás jönne közbe.

Pénzért, de nem úgy

Az autót megosztó fél nem csupán egy köszönömöt remélhet utasától, hiszen a benzin és az amortizáció részleges fedezésére a Google meghatároz egy ajánlott és egy maximális "hozzájárulási" összeget. Ez azonban tényleg nem hatalmas tétel, mert a hírek szerint kilométerenként 1 sékel az ajánlás, ami jelenleg körülbelül 75 forintot jelent.

De nem csupán a díj mértékéből látszik, hogy a RideWith tényleg más rendszer, mint az emlegetett Uber autómegosztásnak álcázott (illegális) taxiztatása. Az alkalmazást például egy felhasználó naponta csak kétszer használhatja fuvaroztatásra és csak azon a részen, ahol valóban dolgozik. (Ne legyenek illúzióink. Hogy ez hol van, azt a Google pontosan tudja.) 

Tehát ez tényleg egy klasszikus autómegosztó alkalmazás lesz, csak vélhetően sokkal könnyebb lesz az amúgy is népszerű, de hamarosan újabb ugrásra készülő Waze rendszerében partnereket találni, mint a hasonló, de kisebb eléréssel rendelkező megoldásokkal.

Ideje termőre fogni

Az alapvetően teljesen ingyenes Waze-t két éve megvásároló Google a RideWith bevezetésével próbál egy komoly lépést tenni az alkalmazás üzleti kihasználása felé. Bár a közösségi navigáció alkalmazás lokális hirdetések formájában eddig is tartalmazott fizetős elemeket, ezek egyelőre nem igazán akarnak beindulni.

A közös utak díjából viszont garantáltan lecsippent 15 százalékot az anyavállalat. Ha beválik az izraeli teszt, valószínűleg hamarosan más nagyvárosokban is bevezetik a RideWith alkalmazást. A sűrű fillérekből pedig egy idő után akár nagy kupacnyi pénz is kerekedhet.

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.