A Larry Page nevével fémjelzett cég például ugyan már tavaly bejelentette az utasokkal zajló tesztelést, ám erre a jelek szerint még idén sem kerülhet sor.

Három év telt el azóta, hogy először beszámoltunk a Coráról. Az elektromos meghajtású repülő szerkezettel a 2016-ben alapított Kitty Hawk elnevezésű startup állt elő, amelynek érdekessége, hogy egyik fő befektetője nem más, mint Larry Page, a Google társalapítója.

Innen nézve helikopter, onnan nézve repülő

Az akkori bemutatkozóból kiderült, hogy a jármű 900 méteres maximális magasságig emelkedve 100 kilométeres távra tud elfuvarozni maximum két utast. Repülőkhöz mérten a Cora szinte hangtalan, cserébe nem fenyeget a veszélye annak, hogy átlépi a hangsebességet, hiszen meglehetősen szerény, nagyjából 150-170 kilométer per órás teljesítménnyel hasít az égen. A gép sajátossága, hogy fel és leszálláskor úgy viselkedik, mint egy helikopter, ami nagyban megkönnyíti az indulást és a megfelelő landolási helyszín keresését.

Az utasok biztonságérzetét a tervek szerint nagyban növelheti, hogy a háromszorosan túlbiztosított technika mellett a robotpilótát bármikor leválthatja egy távolból figyelő szakképzett operátor. Az első kísérleti köröket már régen megkezdték a Corával, ám az üzleti bevezetéshez ehhez sokkal többre van szükség.

Folymatos tesztüzem

A startup 2018-ban együttműködést kötött Új-Zélanddal, hogy közösen dolgoznak a légi közlekedés megújításán. Az ország egyébként ideális terepe a próbarepüléseknek, hiszen egyrészt az ottani kormányzat elkötelezett a környezetkímélő technológiák iránt, másrészt pedig egy hatalmas régióról van szó, ahol a változatos terepviszonyok között sok helyen nem könnyű, és pláne nem gyors a hagyományos közúti közlekedés.

Egy évvel később jelentős változás állt be a felállásban, hiszen gyártó partnerként csatlakozott a Boeing, aminek köszönhetően megszületett 2019-ben a Wisk elnevezésű közös vállalkozás. A következő mérföldkövet 2020 februárja jelentette, amikor a cég bejelentette, hogy készek elindítani az új-zélandi hatóságokkal az utasokkal zajló teszteket. Erre viszont még jó sokat kell várni, ugyanis egy a héten megjelent közlemény szerint még mindig csak ott tart az ügy, hogy előkészítik a bő egy éve beharangozott munkát.

Utóbbi alapján az Airspace Integration Trials program keretében idén még csupán az implementálási fázisig juthatnak el a felek. Itt még nem jön szóba az emberek reptetése, helyette alapos adatbegyűjtés zajlik majd, hogy a légi taxik potenciális bevezetésével kapcsolatban megfelelő képet kaphassanak az érdekelt szereplők (kormányzati ügynökségek, légi irányítás, kommunikációs szolgáltatók stb.).

Langsam spazieren

Ahogy a fentiekből látszik, hiába szólnak a hírek már lassan évtizedek óta a Jetson család rajzfilmsorozatból ismert futurisztikus közlekedés eljöveteléről, ehhez még mindig elég sokat kell aludnunk. Próbálkozókból persze ettől függetlenül nincs hiány, és egyik-másik szereplőnél már egész ígéretesen alakulnak a dolgok. Legutóbb például a német Volocopterrel kapcsolatban írtuk meg, hogy a cég annyira biztos a szolgáltatása beindításában, hogy már el is kezdte az első jegyek értékesítését.

Piaci hírek

A YouTube díjat adott magának, mert a szabad véleménynyilvánítás bajnoka

Na jó, nem a YouTube adta, csak egy a YouTube által szponzorált szervezet egy a YouTube szponzorálta eseményen. És nem a videómegosztó kapta, hanem a vezére.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.