Rajtra kész az integrált Európai Légiközlekedési Internet Hálózat, öt bázisállomása nálunk létesült. A British Airways utasai használhatják elsőként az erre épülő szélessávú fedélzeti wifi rendszert.

Valamivel több mint két év kellett hozzá, hogy megvalósuljon az első európai műholdas és földi kombinációjú repülőgépes fedélzeti internet rendszer (European Aviation Network – EAN). Másfajta fedélzeti rendszerek már működnek egyes légitársaságoknál, az elmondottak szerint ez az első két egymástól ennyire eltérő technológiát integráló megoldás.

Kész a földi hálózat is

Az integrált hálózat elkészültéről online sajtótájékoztató keretében számolt be a projektben a földi hálózatot és szolgáltatást képviselő Deutsche Telekom (DT), a műholdas szolgáltató Inmarsat és a két technológiát közös tető alá hozó fejlesztő, a Nokia.

A rendszer műholdas fele tavaly nyár óta működik, a földi hálózat kiépítésével viszont most készültek el, így indulhat az integrált rendszer tesztelése - jelentette be Rolf Nafziger, a DT nemzetközi nagykereskedelmi üzletágának elnökhelyettese. Hozzátette, a földi átjátszó hálózat speciális LTE antennákra és bázisállomásokra épül, utóbbiból 30 európai országban 300-at helyeztek el. Ebből Magyarországon 5 létesült Sármelléken, Tamásiban, Domonyvölgyben, Dombrádon és Vésztőn - tudtuk meg a Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságától.

 A hálózat az európai légtér mintegy 5000 kilométernyi szakaszát fedi le, a legkeletibb és a legnyugatibb fekvésű bázisállomás között több mint 3000 kilométer a különbség.

Már megvan az első ügyfél is, a hálózat használatára és a fedélzeti eszközökre tavaly köttöttek megállapodást az International Airlines Grouppal (IAG), amely a British Airwayst, a Vuelinget, az Iberiát és az Aer Lingust foglalja magában. A tervek szerint a szövetség tagjai közül elsőként a brit légitársaság építi be a szélessávú fedélzeti wifi rendszert a rövid távú járatokat teljesítő gépeibe. Az IAG több mint 300 repülőt akar ezzel felszerelni, a tervek szerint egy év múlva a teljes rövid távú flotta 90 százaléka már LTE-képes lesz. További légitársaságok, köztük a Lufthansa is tárgyal már a fejlesztésről – hangzott el az eseményen. A Lufthansa már rajthoz állt a két évvel ezelőtti indulásnál is, de aztán kiszállt a kezdeményezésből.   

A túlzsúfolt európai légtér indokolja az integrált rendszert

Az Inmarsat Aviation elnökhelyettese szerint a rendkívül nagyforgalmú európai légtér indokolja az integrált rendszer kiépítését a fedélzeti internetezés biztosítására. Frederik van Essen úgy véli, a naponta indított 22,5 ezer járattal évi 500 millió utast megmozgató térségben egyre növekvő adatátviteli igénnyel kell számolni, amelyet csak műholdas átvitellel nem lehet jó minőségben megoldani. A földi hálózat gyenge pontját, vagyis azt, hogy víz feletti repülésnél kiesik a földi hálózat, viszont a műhold tudja orvosolni.      

A légiközlekedésnek ez akár egy új bevételi forrást is jelenthet. A jól kiépített fedélzeti internetes hálózatokból évről évre több pénzt generálhatnak a járatok üzemeltetői. Az első ilyen technológiát biztosító járatok várhatóan még az idei első félévben elindulhatnak.

Thorsten Robrecht, a Nokia vertikális hálózatok elnökhelyettese azokról a technológiai kihívásokról beszélt, amit a cég Bell Labs részlegének mérnökei végül sikerrel oldottak meg. A Nokia LTE AIR2Ground rendszerének ugyanis igen nagy, 10 ezer méteres magasságban, változó külső körülmények között és 1200 km/óra sebesség mellett kell produkálnia a hagyományos földi rendszerben megszokotthoz közelítő teljesítményt. A fedélzeti rendszer egyébként 75 Mbit/s elméleti maximum letöltési sebességre képes.

Mobilitás

Előfizetésekből és pólókból is tollasodhatnak a youtuberek

Bár a YouTube-on lehet a legjobban keresni, a videósok túlnyomó többségének a hideg vízre való sem jön össze. A platform új szolgáltatásai most a sok követővel és kevés bevétellel futó csatornákon segítenének.
 
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.