Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz. (x)

A mesterséges intelligencia rohamos fejlődése forradalmasította a vállalatok működését, de a kiberbűnözők módszereit is. A szervezeteknek ezért sürgősen fel kell készülniük az AI-vezérelt kiberfenyegetések elleni védekezésre.

Ehhez nyújt segítséget a szeptember 26-i webináriumán az Acronis és a RelNet Technológia Kft. Az online rendezvényen Neumann Róbert, az Acronis Kibervédelmi Műveleti Központ vezetője, valamint Orosz Nándor, a RelNet Technológia Kft. projekt- és szolgáltatási igazgatója beszámolnak azokról a csúcstechnológiákról, amelyek ma már megkerülhetetlenek a kibervédelemben.

A webinárium megvizsgálja az AI-alapú támadási taktikákat és azok lehetséges hatásait a szervezetek digitális eszközeire. Emellett bemutatja a proaktív védekezési stratégiákat, beleértve a mesterséges intelligencián alapuló mechanizmusokat és a viselkedéselemzést, amellyel hatékonyan vehető fel a harc az egyre kifinomultabb fenyegetésekkel szemben. Szó lesz az észlelés és a válaszadás bevált gyakorlatairól, valamint az AI-alapú biztonsági eszközök integrációjának lehetőségeiről, de természetesen a támadási minták legújabb változásairól és a kiberbűnözői csoportok fejlődéséről is.
 


Webinárium: kibervédelem és mesterséges intelligencia

Miről lesz szó?
Neumann Róbert, az Acronis Kibervédelmi Műveleti Központ vezetője, valamint Orosz Nándor, a RelNet Technológia Kft. projekt- és szolgáltatási igazgatója bemutatják azokat a csúcstechnológiai eszközöket, melyek hatásos védelmet nyújtanak a mesterséges intelligenciával támadó kiberbűnözőkkel szemben.

Mikor lesz?
2023. szeptember 26-án 10 órakor


Hogyan tudok regisztrálni?
Az Acronis weboldalán található űrlap kitöltésével


Az előadás szakmai hátterét az Acronis Kibervédelmi Műveleti Központok biztonsági szakértőinek tapasztalatai adják, akik a nap 24 órájában figyelemmel kísérik a fenyegetettségeket, és folyamatosan végeznek kutatásokat, hogy átlássák a legmodernebb kiberbűnözési trendeket és fejleményeket. Az Acronis globális kibervédelmi hálózatának tapasztalatai, valamint az évente kiadott Acronis kiberbiztonsági jelentés szerint a fenyegetések manapság annyira gyors ütemben fejlődnek, hogy a szervezetek nagy része képtelen lépést tartani velük a védekezés terén.

A RelNet Technológia Kft. mint az Acronis megoldásainak integrálására és teljeskörű támogatására szakosodott disztribútor, magasan képzett mérnöki csapatával kiemelkedő szerepet játszik Magyarországon a legmodernebb kiberfenyegetések elleni küzdelemben.

A mesterséges intelligencia mind a támadók, mind a védelem szempontjából alapjaiban változtatja meg a kibertérben zajló küzdelmet. Alig telik el nap, hogy ne jelennének meg új AI-eszközök, különösen a generatív mesterséges intelligencia és a társalgási chatbotok terén gyors a fejlődés. A nagy nyelvi modellek (LLM) egyre nagyobb mennyiségű input adatot használnak, és egyre nagyobb mértékben támaszkodnak az interneten fellelhető információkra.

Ez új lehetőségeket teremt még a korlátozott műszaki ismeretekkel rendelkező felhasználók számára is. Nem meglepő tehát, hogy a kiberbűnözői csoportok is kísérleteznek a mesterséges intelligencia új generációjával. Például nagy léptékű, többlépcsős támadásokat hajtanak végre, amelyek képesek menet közben új kódot generálni a rosszindulatú szoftverek elleni védekezés megkerülésére. Ellenlépésként az AI-modelleket kidolgozó kiberbiztonsági vállalatok elkezdtek olyan szűrőket bevezetni, amelyek megnehezítik a tiltott kérések teljesítését. A kiberbűnözői csoportok viszont kreatív módokat találnak arra, hogy kijátsszák ezeket a szabályokat. És a harc így folytatódik…

Amióta az Acronis megnyitotta magyarországi adatközpontját, a kritikus adatok tárolása és kezelése magyarországi helyszínen történik, így a hazai szolgáltatók könnyen megfelelhetnek az adatvédelmi előírásoknak és az 50-es törvénynek. A gyártó biztonsági megoldásai azonban a nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalatok számára is elérhetők, ezért a szeptember 26-i webinárium minden szegmens számára fontos információkat tartogat.

Már lehet regisztrálni az Acronis-RelNet webináriumra az AI-vezérelt kibertámadások hatásainak kezeléséről, 2023. szeptember 26-án!

Biztonság

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.