Szeptember 18-19-én rendezik meg idén a Hacktivity 2010 konferenciát a pesti Dürer kertben. A régió legnagyobb hackerkonferenciájára immár külföldről is várnak látogatókat, a leghíresebb előadó az amerikai Bruce Schneier lesz.
Két nap alatt összesen 28 előadással, workshopokkal és tréningekkel várják az érdeklődőket Kelet-Közép-Európa legnagyobb konferenciáján: a Hacktivity 2010 elnevezésű rendezvényt szeptember 18-19-én rendezik meg a budapesti Dürer kertben, ahol a hackerek az informatikai biztonsági szakemberek is számos hasznos előadást hallgathatnak meg.

Külföldi sztárhackerek | A szombati nyitóelőadást az amerikai Bruce Schneier tartja majd, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője, a Schneier On Security blog szerzője (az előadást követően dedikálni is fogja magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét). A vasárnapi keynote előadó Felix "FX" Lindner, a "Hogyan lopjunk kontinenst" hacker kultuszkönyv társszerzője.

A külföldi előadók között lesz még Alexander Kornbrust Oracle-guru, továbbá Robert Lipovski vírusszakértő a pozsonyi ESET laborból.

Workshopok és játékok | Idén a jogi előadók egy egész szekciót kitesznek, és három előadás erejéig bepillanthatunk az informatika hőskorába is. Téma lesz idén a wifi hotspot-használat, az IT SEC Compliance, a jelszó-feltörés és az egghunting is.

Két workshop is színesíti a szakmai programot, ahol a az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók lesznek. Emellett hardver workshopot tart a San Franciscóból érkező Mitch Altman hardver hacker is, aki  félelmetes elektronikai tudásával és eszközeivel, hogy a résztvevőkkel közösen forrasszon össze és hívjon életre különleges informatikai eszközöket.

A hackerek a gyakorlatban is kipróbálhatják tudásukat: újra lesz „wargame”, azaz betörésiteszt-gyakorlat, különböző nehézségű pályákból összeállítva. Folytatódik a „Hack The Vendor” játék is: ennek lényege, hogy a résztvevőknek lehetőségük van egy vagy több információbiztonsági terméket tesztelni, vagyis legális keretek között a helyszínen feltörni.

Most először a szervezők egy csapatjátékkal is előrukkolnak: a "Capture the Flag" feladatra jelentkező 2-4 fős céges csapatoknak tíz órájuk lesz távolról megszerezni az irányítást néhány a gyakorlatban sűrűn előforduló, sebezhető konfigurációjú számítógép fölött.

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.