Azt hiszi, jól vezet? Most kiderül: a Telenor Drivey feketén-fehéren megmutatja, mit csinált jól és mint nem, merre található az autó, akár parkol, akár menet közben van. (x)

Jó lenne tudni, miért kopik gyorsan az autónkon a gumi? Feltűnően sokat fogyaszt az autó, amikor nem mi használjuk, és nem tudjuk kideríteni az okát? A Drivey majd megmondja, mi a gond.

Úgy használható, mint egy okosóra

A Telenor új szolgáltatása, a Drivey olyan, mintha speciális okosórát tennénk az autóra. Az analógia kis megszorítással teljesen helytálló: egy diagnosztikai eszköz mér különböző paramétereket, de az adatok már a hozzá kapcsolt telefonon jelennek meg.

A Drivey hardvert az autó OBD II portjára (ami az elmúlt húsz évben gyártott autók nagyrészének már szabvány tartozéka) kell csatlakoztatni. Ez az eszköz gyűjti be az autó különféle menetadatait: a megtett útvonalat, a fogyasztást, rögzíti a hirtelen gázadásokat vagy kiugróan nagy fékezéseket, de például az autó földrajzi pozícióját is, ha leparkoltunk. A vezetési adatok mellett jelentősebb problémákat megelőző információk, hibajelzések is begyűjt.

A lényeg azonban a telefonon van. A kis diagnosztikai eszközt vezeték nélküli kapcsolattal kell összekötni a telefonnal, hogy a telefonon futó Drivey mobilalkalmazás felületén láthatóvá váljanak az adatok. Az app térképén beállítható egy ún. virtuális kerítés is, amely azonnal jelez az autó tulajdonosának, ha az autó kilépett a beállított zónából.

Mivel az autóhoz csatlakozó egységben van SIM, az autó távolról követhető az appon keresztül akár több csatlakoztatott okostelefonon is Emellett a 4G-s változat működtethető Wi-Fi hotspotként az autóban a szolgáltatás adatkeretének erejéig.
 


A szolgáltatásnak 2G-s és 4G-s változata is van. A hotspot lehetőség az utóbbi esetben, annak 5 gigabájtos adatkeretéig használható ki.

Megveszem, mennyi lesz?

A Drivey szolgáltatást a lakossági ügyfeleknek és a kisebb járműparkkal rendelkező vállalkozásoknak szánja a Telenor. Az app ugyanis több autó adatait is képes összefogni egy felületen, egyszerű flottafelügyeletet biztosítva a vállalkozás vezetőjének. Utóbbi esetben különösen jól jöhet az app "virtuális kerítés" funkciója.

A 2G-s Drivey ára havi 1590 forint, a 4G-s-é pedig 3190, az utóbbi képes a járművön belüli wi-fi hotspot funkcióra, a havidíjban foglalt 5 gigabájtos Hipernet adatkeret erejéig, ezt követően igény szerint adatjeggyel bővíthető.

A szolgáltatásról a Telenor oldalán talál bővebb információt.

Mobilitás

Félünk, hogy képernyőfüggővé válnak gyerekeink, de mi is tehetünk róla

Az okostelefonok elterjedésével párhuzamosan egyre fiatalabb korban kezdik a képernyőket bámulni és nyomkodni a gyerekek. Egy hazai kutatásban fiatal szülők véleményét kérdezték a témáról.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.