Azt hiszi, jól vezet? Most kiderül: a Telenor Drivey feketén-fehéren megmutatja, mit csinált jól és mint nem, merre található az autó, akár parkol, akár menet közben van. (x)

Jó lenne tudni, miért kopik gyorsan az autónkon a gumi? Feltűnően sokat fogyaszt az autó, amikor nem mi használjuk, és nem tudjuk kideríteni az okát? A Drivey majd megmondja, mi a gond.

Úgy használható, mint egy okosóra

A Telenor új szolgáltatása, a Drivey olyan, mintha speciális okosórát tennénk az autóra. Az analógia kis megszorítással teljesen helytálló: egy diagnosztikai eszköz mér különböző paramétereket, de az adatok már a hozzá kapcsolt telefonon jelennek meg.

A Drivey hardvert az autó OBD II portjára (ami az elmúlt húsz évben gyártott autók nagyrészének már szabvány tartozéka) kell csatlakoztatni. Ez az eszköz gyűjti be az autó különféle menetadatait: a megtett útvonalat, a fogyasztást, rögzíti a hirtelen gázadásokat vagy kiugróan nagy fékezéseket, de például az autó földrajzi pozícióját is, ha leparkoltunk. A vezetési adatok mellett jelentősebb problémákat megelőző információk, hibajelzések is begyűjt.

A lényeg azonban a telefonon van. A kis diagnosztikai eszközt vezeték nélküli kapcsolattal kell összekötni a telefonnal, hogy a telefonon futó Drivey mobilalkalmazás felületén láthatóvá váljanak az adatok. Az app térképén beállítható egy ún. virtuális kerítés is, amely azonnal jelez az autó tulajdonosának, ha az autó kilépett a beállított zónából.

Mivel az autóhoz csatlakozó egységben van SIM, az autó távolról követhető az appon keresztül akár több csatlakoztatott okostelefonon is Emellett a 4G-s változat működtethető Wi-Fi hotspotként az autóban a szolgáltatás adatkeretének erejéig.
 


A szolgáltatásnak 2G-s és 4G-s változata is van. A hotspot lehetőség az utóbbi esetben, annak 5 gigabájtos adatkeretéig használható ki.

Megveszem, mennyi lesz?

A Drivey szolgáltatást a lakossági ügyfeleknek és a kisebb járműparkkal rendelkező vállalkozásoknak szánja a Telenor. Az app ugyanis több autó adatait is képes összefogni egy felületen, egyszerű flottafelügyeletet biztosítva a vállalkozás vezetőjének. Utóbbi esetben különösen jól jöhet az app "virtuális kerítés" funkciója.

A 2G-s Drivey ára havi 1590 forint, a 4G-s-é pedig 3190, az utóbbi képes a járművön belüli wi-fi hotspot funkcióra, a havidíjban foglalt 5 gigabájtos Hipernet adatkeret erejéig, ezt követően igény szerint adatjeggyel bővíthető.

A szolgáltatásról a Telenor oldalán talál bővebb információt.

Mobilitás

Autonóm repülő kamerát költöztet a lakásokba az Amazon

Ha minden Amazon-kütyüt beengedünk, lassan kiköltözhetünk a garázsba vagy rosszabb esetben az utcára.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.