A két cég szoros partnerségre lépett annak érdekében, hogy a virtuális- és kiterjesztett valóság átéléséhez szükséges eszközök könnyebben elérhetővé és használhatóbbá váljanak.

Tegnap a CES-en jelentette be a Qualcomm vezérigazgatója, hogy a Microsofttal közösen kifejezetten AR-szemüvegekhez használatos csipek fejlesztésén fognak dolgozni. Cristiano Amo várakozásai szerint a speciális Snapdragon processzorokkal lehetővé válik olyan Microsoft-ökoszisztémába illeszkedő eszközök gyártása, amelyek energiahatékonyságukkal és könnyű kialakításukkal sokkal szélesebb közönséghez lesznek képesek eljutni.

Hogy pontosan mikor és milyen termékeket eredményezhet az együttműködés, arról kevesebb szó esett. Annyi bizonyos, hogy a két vállalat egybegyúrja a témában már meglévő arzenálját. Ennek keretében a közös fejlesztésnek köszönhetően a nemrégiben útjára indított Snapdragon Spaces XR fejlesztői rendszer funkciói ugyanúgy kihasználhatók lesznek, mint a Microsoft Mesh platformjának képességei.

Logikus lépés

A partnerség több szempontból is logikusnak tűnik. A Microsoft korábban már világossá tette, hogy az egyelőre inkább ipari partnerek és a katonaság számára vonzó HoloLens headsetekben meglévő potenciált megpróbálja szélesebb körben kamatoztatni. A Qualcomm részéről pedig egy erős partner biztosítékot jelenthet arra, hogy nem csak véletlenszerű lapokat osztanak neki a metaverzumért vívott játszmában, hanem maga is keverhet párat a kövérnek ígérkező paklin. 

Az együttműködés abból a szempontból is megalapozott, hogy a két vállalat hosszú ideje van kapcsolatban egymással különböző projektek és termékek esetében. A már említett HoloLens 2-ben például a Snapdragon 850-es SoC-ja teljesít szolgálatot. Ugyanakkor a Qualcomm biztosít célcsipet a Facebook (pontosabban a Meta) Oculus headsetjéhez is.

Piaci hírek

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.