Az aktuális gazdasági környezet a hazai vállalkozásokat is komoly kihívások elé állítja, miközben a pandémia hatására kialakult hibrid munkavégzés felborította a megszokott munkafolyamatokat. A japán Kyocera megoldásaival az irodatechnika mellett már az energetika piacon is elérhető mindaz a helyben hozzáadott érték, amire szükség lehet a felmerülő problémák megoldásához.

A teljes mértékben magyar tulajdonban lévő GLOBAL-UNION Kft. 2001 óta a Kyocera Document Solutions termékek kizárólagos hazai disztribútora. A cég hitelesen képviseli a japán gyártót, illetve a nemrég elhunyt alapító, Dr. Kazuo Inamori filozófiáját, ami megjelenik a tartós, gazdaságosan üzemeltethető, könnyen kezelhető és környezetkímélő termékekben, illetve a vállalat irányításában, a környezet és az embertársak felé mutatott tiszteletben. A vállalat tulajdonosa és egyben ügyvezetője, Juhász László a hazai piac vezető szereplőjeként segített értékelni a járvány nyomán visszavonhatatlanul megváltozott irodai igényeket, a nyomtatási szegmens átalakulását, illetve mindazokat a hardveres és szoftveres innovációkat, amelyeket ügyfeleiknek kínálnak a stabil raktárkészlet, az azonnali szállítás és szervizelés, illetve a magas hozzáadott értékkel bíró szolgáltatások mellett.

A válságnak is vannak győztesei

Az elmúlt két évben a nyomtatási iparág is jelentősen átalakult a COVID hatására, melynek közvetlen következményei szinte azonnal érezhetővé váltak. Nem túlzás kijelenteni, hogy a távmunka erőltetett ütemű bevezetése miatt a nyomtatási piac összeomlott 2020 második negyedévében, ahogy a megszokott irodai folyamatokat felborította a home office munkavégzés. Ennek megfelelően a vállalati beszerzések nagy része is a belépő szintű multifunkciós eszközökre korlátozódott, és az üzleti felhasználásra szánt gépekre csak az év második felében kezdett visszatérni a kereslet. A kapacitások visszafogása és az ellátási láncokban tapasztalható problémák innentől már a feltámadó igények kielégítésében okoztak nehézségeket, s a rendszert a mai napig terhelik a függőben lévő rendelések.
 


A Kyocera az iparág egészéhez mérten képes volt jól reagálni a gyorsan változó körülményekre, a magyar piacon pedig különösen sikeresnek bizonyultak a számítások és a raktárkészletek felhalmozására épülő stratégia. Ezzel a japán gyártó és a GLOBAL-UNION Kft. is az elmúlt két év nyertesének tekinthető, bár a piac visszavonhatatlan átalakulására nekik is reagálniuk kellett. A hibrid munkavégzés ugyanis a világjárvány lecsengésétől függetlenül meghatározó trend maradt, ami a korábbiaktól eltérő eszközöket és megoldásokat követel. A felhasználók egy jelentős része továbbra is otthonról, tűzfalon keresztül, számos biztonsági protokoll mellett csatlakozik a vállalati rendszerekhez, és egyre nagyobb arányban veszi igénybe a különféle felhőszolgáltatásokat.

Elébe mennek az új elvárásoknak

Mindehhez természetesen a gyártóknak és a szállítóknak is fel kell zárkózniuk, ami a Kyocera esetében elsősorban a szoftveres alkalmazások számának és biztonsági szintjének fejlesztését jelenti, sőt a vállalat jelentős akvizíciókon keresztül bővítette a szoftveres dokumentumkezeléshez kapcsolódó technológiai portfólióját. A munkavégzés globális transzformációjára a gyártó olyan eszközök piacra dobásával reagált, amelyek hozzájárulnak az eddig nem tapasztalt biztonsági kockázatok kezeléséhez. Ezek az adatvédelem, a gyorsaság és a rugalmasság mellett már a mesterséges intelligencia alkalmazásával biztosítanak olyan új lehetőségeket a felhasználóknak, mint például a dokumentumok kézzel írt részeinek felismerését vagy felülírását a formátumok megváltoztatása nélkül.
 


Juhász László véleménye szerint a hagyományos nyomtatás ezután sem szűnik meg, de csökken a hard copy nyomatok száma, miközben megsokszorozódik az elektronikus dokumentumok felhasználása. Mivel ezek a trendek a közeljövőben is fennmaradnak, ismét felértékelődik a Kyocera holisztikus megközelítése, amely a legmodernebb technológiákon, az ipari szakértelmen és az erős ügyfélközpontúságon alapszik. Az IDC idei beszállítói értékelésében meghatározó szereplőként hivatkozott a Kyocerára, a felhőalapú menedzselt nyomtatási szolgáltatásaira (MDS) és az elosztott munkaerő által végzett nyomtatásaira, a GLOBAL-UNION Kft. pedig idehaza is folyamatos növekedésre volt képes, piacvezetőként teljesítve az általa lefedett szegmensek jó részében.

Nem álltak meg a nyomtatásnál

A cég erre az évre már nagyjából 4 milliárd forintos nettó belföldi árbevétellel számol egy 25 fős professzionális csapattal a háta mögött. Utóbbinak köszönhető, hogy a GLOBAL-UNION Kft.-nél magas hozzáadott értékű szolgáltatások, jelentős informatikai és egyéb támogatás egészíti ki csúcsminőségű japán termékeket, ami ráadásul már nemcsak a nyomtatásban érvényesül: a cég évek óta jelen van a napenergia piacán is, miután 2019-ben a Kyocera Solar hivatalos európai és hazai disztribútorává vált. Ennek megfelelően teljes körűen támogatja az energiahatékonyság növelést célzó épületenergetikai fejlesztések megvalósítását a mérnöki felméréstől és a pályázatírástól kezdve a tervezésen és az engedélyeztetésen át, egészen a rendszertelepítésig és az utólagos karbantartásig.
 


A gyártótól közvetlenül érkező napelemekkel kapcsolatban Juhász László elmondta, hogy a GLOBAL-UNION Kft. saját ingatlanján kezdte az új technológiák bevezetését. Kétezer négyzetméter alapterületű központjának tetőfelületét szolár panelek borítják, így energiafelhasználásának költségeit nullára szorította le, jövőre pedig jelentős tárolókapacitás telepítését tervezi a kimaradások kockázatának mérséklésére. A vállalat céges járműflottájának egy része már a napenergiából nyert elektromos töltéssel üzemel, a környezeti hatások csökkentésére irányuló törekvéseire pedig jellemző, hogy ügyfeleiknél még az elhasznált festéktartályok újrahasznosítását is ingyenesen vállalja. Az üzletágban továbbra is rengeteg lehetőség rejlik, ám az biztos, hogy a nemrég bejelentett kormányzati rendelkezés némi stratégiai újratervezést követel a cégektől.

Piaci hírek

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.