A pletykák szerint egyszerre három készülék fejlesztése is folyik párhozamosan, de csak 2014-re várható a premier.

Kicsit nem figyeltünk oda, és máris több hónap telt el a legutóbbi Amazon-mobil híresztelés óta. Ezúttal a Financial Times tetszeleg a jól értesült szerepében, olyannyira, hogy a lap forrásai még konkrét márkát is emlegetnek.

Készül a HTC-Amazon frigy?

Az, hogy az Amazon keresi a következő stratégiailag fontos hardvert, nem vitás. Eddig viszont inkább a készülék jellegéről, tudásáról, az esetlegesen felhasznált technológiákról szóltak a hírek, arról nem, hogy valamelyik ismertebb gyártó ott lenne a megállapodás küszöbén. A FT szerint a HTC lehet az Amazon partnere, akivel egyszerre három mobil tesztelése is folyik jelenleg. Ebből azonban csak egy van, amelyiknek valóban van esélye arra, hogy az elektronikus áruház saját márkás készüléke legyen.

A Financial Times értesülései szerint viszont abban nem változott a helyzet, hogy a szóban forgó mobilok (mobil) csak jövőre kerülnek a piacra. Az első idei pletyka még májusban merült föl, amikor arról lehetett hallani, hogy az Amazon speciális, 3D-s kijelzővel ellátott telefonnal rukkolna ki. Azt követően azzal kapcsolatban cikkeztek a lapok, hogy a vállalat ingyen, vagy rendkívül olcsón bocsátaná a vásárlók részére a mobilokat, ami mögött valószínűleg szintén egy komolyabb hardveres partner, vagy szolgáltató állhatott. Az Amazon azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket egy nyilatkozat formájában, amiben a vezetőség közölte, hogy 2013-ban biztosan nem jelentkezik telefonnal, de ha tenné, az akkor sem lenne ingyenes.

Mindenki profitálhatna belőle

A mostani híreket sem kívánták kommentálni a hírbe hozott vállalatok, az viszont beszédes, hogy cáfolat sem került ki az Amazon, illetve a HTC sajtóosztályáról. Sőt, Ben Ho, a tajvani gyártó marketing vezetője úgy nyilatkozott a Financial Times-nak, hogy mindig vizsgálják az új lehetőségeket. „Nagy erőkkel fókuszálunk a márkánk építésére, de eközben folyamatosan nyitottak vagyunk más gyártókkal, illetve szolgáltatókkal való esetleges együttműködésekre”, szól Ho nyilatkozata.

Nem véletlenül mutatkozik ennyire nyitottnak a HTC, hiszen az Amazonnal való partneri viszony minden bizonnyal sokat segítene az utóbbi időben döcögő üzleten. Az LG és a Google viszonya a Nexus 4 példáján keresztül jól mutatja, hogy mennyit jelent egy ilyen „bedolgozás”, az Amazon pedig legalább akkora erővel és potenciális vásárlói körrel bír, mint a Google. Az Kindle táblagépek már bebizonyították, hogy a cégnek van keresnivalója hardver piacon, és egy jól megválasztott mobilgyártóval képes lenne megbolygatni az erőviszonyokat. A HTC mostanra messze került a Nexus vonaltól, a Facebookkal együtt elkészített First kudarcnak bizonyult, de az Amazon mobil még összejöhet.

Hirdetés
Mobilitás

Megállíthatatlannak tűnik a mobile money

A következő években felhasználóik számát és közvetett jelentőségüket tekintve is nagy felfutás előtt állnak a mobil alapú fizetési megoldások.
 
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.