Válság ide, gazdasági bizonytalanság oda, az okosórák és egyeb hordozható elektronikai eszközök szegmensében érdekelt szállítóknak idén nem lesz oka panaszra.

Az már nyáron is világosan látszott, hogy a hordható eszközök szegmense teljesen más dinamikát mutat, mint mondjuk az immár évek óta szenvedő PC-s eladások, vagy éppen az okostelefonos piac. Az IDC legutóbb kiadott szektoriális jelentése azonban a negyedévvel korábbi állapotokhoz képest is kedvezőbb képet rajzol a közeljövővel kapcsolatban.

Az amerikai kutatócég üveggömbjében immár közel 520 milliós leszállított mennyiség sejlik fel idénre a viselhető eszközök globális piacán. Mindez éves összevetésben 5,6 százalékkal haladja meg a tavalyi eredményt, és lényegesen több az IDC által alig három hónappal ezelőtt jósolt 504 milliós mennyiségnél.

A komoly javulás leginkább az idei második negyedévben realizált erős számoknak köszönhető. A szektor az elmúlt periódusban újra növekedésnek indult, ráadásul rögtön erőteljes, 8,5 százalékos ütemű bővülést produkált. A vártnál magasabb forgalom elérése ugyanakkor együtt járt az átlagos eladási ár csökkenésével, azaz ugyan többet vettek a fogyasztók, ám általában a kedvezőbb árfekvésű, esetleg akciós modelleket keresték.

 

 

Ahogy a fenti táblázatból látszik, idén és az elkövetkező néhány évben is a fülhallgatók alkotják a szektor legnépesebb termékcsoportját. A növekedési dinamika azonban az okosóráknál némileg kedvezőbb képet mutat, ezért az IDC előrejelzése szerint 2027 végére fokozatosan egyre nagyobb szeletét hódítják el a teljes szegmensnek.

A piac egyébként az elkövetkező években stabil bővülés elé néz, az éves átlagos növekedési ütem (CAGR) 4,7 százalék lehet a 2022-től 2027-ig terjedő időszakban.

Konzumer tech

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.