A mobilszolgáltató közel 700 bázisállomást és 2 ezer cellát érintő fejlesztést hajtott végre 3G-s hálózatán, ettől jobb lett a 4G-s ügyfeleknek is. A cég SIM kártyáival működik az első autós bubiszolgáltatás.
Hirdetés
 

Hálózatfejlesztéssel, új márkabolttal, valamint az első közösségi autómegosztó rendszer kommunikációs szolgáltatójaként kívánja tovább erősíteni budapesti pozícióját a Vodafone Magyarország.

A korszerűsítéshez Budapesten is kellett a 900 Mhz-es frekvenciasáv 

A mobilszolgáltató nemrégiben kinevezett vezérigazgatója Alexandre Froment-Curtil ennek kapcsán bejelentette, hogy júniustól november végéig Budapesten és az agglomerációban – beleértve Érdet, Budaörsöt és Szentendrét is  – jelentősen fejlesztették 3G-s hálózatuk beltéri lefedettségét, ami a teljes bázisállomás-hálózat mintegy a negyedét érintette. (A fejlesztés összegét a vezérigazgató nem kívánta nyilvánosságra hozni.)

A korszerűsítéshez Budapesten is szükség volt a 900 Mhz-es frekvencia igénybevételére. A munkálatok nyomán ezen az alrendszeren javult a beltéri lefedettség, a 4G-s készüléket használók pedig a távközlési cég reményei szerint az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget tapasztalhatnak. A kültéri lefedettség közel 100 százalékos lett, a beltéri pedig eléri a 97 százalékot.

Vevők az autós m2m-bizniszre

Újabb a dolgok internetéhez (IoT), illetve a gépek közötti kommunikációhoz (m2m) kapcsolódó szolgáltatásba is beszállt a Vodafone. A cég SIM kártyái és m2m megoldásai jelentik a fő kommunikációs csatornát az alig egy hete indult GreenGo, vagyis az első magyarországi elektromos autómegosztó rendszerében. Az autós "bubihálózat" egyelőre Budapesten és 45 autóval indult, a vállalkozás vezetői a viszonylag alacsony számot azzal indokolták, hogy még viszonylag kevés a fővárosban az elektromos autóknak szánt töltőállomás.

A Vodafone-nak, amelyet nemzetközi elemzők a legnagyobb gép-gép közötti szolgáltatónak tartanak a világon, nem ez az első autós m2m-biznisze Magyarországon. Szeptember óta nálunk is elérhető az Opel hálózatos autóinak online asszisztens szolgáltatása az OnStar, amely mögött globális szolgáltatóként a brit mobilcég áll.(Az Opel Magyarországtól kapott tájékoztatás szerint a hazai indulás óta 150-en váltak a szolgáltatás ügyfelévé.)

Még szükség van a hagyományosra is

Az egyre inkább online felületre terelődő ügyfélkapcsolatok ellenére a hazai mobilszolgáltatók még fontosnak tartják néhány, az átlagos elvárásnál nagyobb hozzáadott értékű márkaüzlet fenntartását. Így gondolják a Telenornál, de így van ezzel a Vodafone is, amely a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos bejelentését a budapesti WestEnd bevásárlóközpontban újonnan megnyitott eddigi legnagyobb márkaüzletében tette meg.

Mobilitás

Szép csendben mainstream lesz a kriptopénz

Az egyik legrégebbi alternatív fizetési rendszer, a PayPal is beszállt: mostantól lehetővé teszi a kriptovalutás tranzakciókat.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.