Az Apple ismét történelmet írt, 1 millióval fejelték meg az előző modellek teljesítményét.

Nem volt még olyan iPhone premier (talán az elsőt leszámítva), ami után ne hallatszottak volna kritikus hangok azzal kapcsolatban, hogy előrelépésnek nevezhető-e az új Apple mobil. Miközben a sajtó azzal kapcsolatban próbál tanácsot adni a vásárlóknak, hogy érdemes-e váltani az új modellekre, és ha igen, akkor kinek, az eladási adatok szerint a megnövelt kijelzőjű mobilok kelendőbbek, mint valaha.

Abszolút rekord

Már a 24 órás infók is félelmetesek voltak (4 millió eladott példány), a most kiadott friss közlemény viszont azt mutatja, hogy a láz nem állt le, sőt. Az értékesítés megkezdését követő hétvégén, azaz három nap alatt több mint 10 millió iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus talált gazdára, ami minden idők legjobb eredménye a készülékek különböző generációinak életében.

Tavaly, amikor szintén két telefon startolt el egy időben (iPhone 5s és 5c), a három napos adat 9 millió volt, vagyis 1 millióval sikerült meghaladni az akkori értékesítést. A fejlődés léptékét jól mutatja, hogy a két évvel ezelőtti, a kijelzőt első ízben növelő 5-ös modellből 5 milliót adtak el ugyanennyi idő alatt.

Alaposan megváltozott a várakozók összetétele (Fotó: AP Photo/Julie Jacobson)

Ahogy korábban mi is írtunk róla, a hatalmas érdeklődést még az Apple-Foxconn páros sem tudta lekövetni, amire Tim Cook is utal a közleményben: „Soha nem szerveztük meg ennyire hatékonyan a gyártási folyamatokat, ennek ellenére sokkal több iPhone-t el tudtunk volna adni, ha nagyobb készletekkel rendelkeztünk volna – jelenleg is keményen dolgozunk azon, hogy a megrendeléseket minél gyorsabban teljesítsük.

A sorban állás sem a régi

A három nap alatt eladott 10 millió készülékkel az iPhone 6 lett a világ leggyorsabban fogyó mobilja. Összehasonlításul a legnagyobb rivális Samsung legújabb csúcskészüléke, a Galaxy S5 25 nap alatt érte el a 10 milliós számot, az eggyel korábbi Galaxy S4-nek 27 nap alatt sikerült elérni a 10 milliót, a 3-asnak 50 napra volt szüksége ehhez, végül a Galaxy SII 5, a sorozat első kiadása pedig 10 hónap alatt jutott el a mágikus 10 millióig.

A múlt hétvégén elindult az Apple Store-okban történő értékesítés is, aminek évek óta velejárója a napokig tartó sorban állás. Többen dokumentálták is ezeket az eseményeket, amelyekből az derül ki, hogy a korábbi évek lelkes fanatikusai által alkotott sorokban most már nyoma sincs az egykori közönségnek, helyettük fizetett sorban állók, illetve olyanok állnak, akik a tovább értékesítés miatt áldoznak több napot egy vagy két iPhone 6 megszerzésére. Az egyik legerősebb hatású felvétel Casey Neistat munkája: ez a New York-ban kígyózó sorokat mutatja be, amelyekben kizárólag kínaiak álldogálnak és alszanak napokig.

Mobilitás

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.