Az Apple ismét történelmet írt, 1 millióval fejelték meg az előző modellek teljesítményét.

Nem volt még olyan iPhone premier (talán az elsőt leszámítva), ami után ne hallatszottak volna kritikus hangok azzal kapcsolatban, hogy előrelépésnek nevezhető-e az új Apple mobil. Miközben a sajtó azzal kapcsolatban próbál tanácsot adni a vásárlóknak, hogy érdemes-e váltani az új modellekre, és ha igen, akkor kinek, az eladási adatok szerint a megnövelt kijelzőjű mobilok kelendőbbek, mint valaha.

Abszolút rekord

Már a 24 órás infók is félelmetesek voltak (4 millió eladott példány), a most kiadott friss közlemény viszont azt mutatja, hogy a láz nem állt le, sőt. Az értékesítés megkezdését követő hétvégén, azaz három nap alatt több mint 10 millió iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus talált gazdára, ami minden idők legjobb eredménye a készülékek különböző generációinak életében.

Tavaly, amikor szintén két telefon startolt el egy időben (iPhone 5s és 5c), a három napos adat 9 millió volt, vagyis 1 millióval sikerült meghaladni az akkori értékesítést. A fejlődés léptékét jól mutatja, hogy a két évvel ezelőtti, a kijelzőt első ízben növelő 5-ös modellből 5 milliót adtak el ugyanennyi idő alatt.

Alaposan megváltozott a várakozók összetétele (Fotó: AP Photo/Julie Jacobson)

Ahogy korábban mi is írtunk róla, a hatalmas érdeklődést még az Apple-Foxconn páros sem tudta lekövetni, amire Tim Cook is utal a közleményben: „Soha nem szerveztük meg ennyire hatékonyan a gyártási folyamatokat, ennek ellenére sokkal több iPhone-t el tudtunk volna adni, ha nagyobb készletekkel rendelkeztünk volna – jelenleg is keményen dolgozunk azon, hogy a megrendeléseket minél gyorsabban teljesítsük.

A sorban állás sem a régi

A három nap alatt eladott 10 millió készülékkel az iPhone 6 lett a világ leggyorsabban fogyó mobilja. Összehasonlításul a legnagyobb rivális Samsung legújabb csúcskészüléke, a Galaxy S5 25 nap alatt érte el a 10 milliós számot, az eggyel korábbi Galaxy S4-nek 27 nap alatt sikerült elérni a 10 milliót, a 3-asnak 50 napra volt szüksége ehhez, végül a Galaxy SII 5, a sorozat első kiadása pedig 10 hónap alatt jutott el a mágikus 10 millióig.

A múlt hétvégén elindult az Apple Store-okban történő értékesítés is, aminek évek óta velejárója a napokig tartó sorban állás. Többen dokumentálták is ezeket az eseményeket, amelyekből az derül ki, hogy a korábbi évek lelkes fanatikusai által alkotott sorokban most már nyoma sincs az egykori közönségnek, helyettük fizetett sorban állók, illetve olyanok állnak, akik a tovább értékesítés miatt áldoznak több napot egy vagy két iPhone 6 megszerzésére. Az egyik legerősebb hatású felvétel Casey Neistat munkája: ez a New York-ban kígyózó sorokat mutatja be, amelyekben kizárólag kínaiak álldogálnak és alszanak napokig.

Mobilitás

Indiai technológiai központok lettek a kiberbűnözés fellegvárai

És hogy ez miért probléma? Például mert ezekből a központokból nyújt globális informatikai szolgáltatásokat egy sor vállalat.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.