Októbertől Polner Tamás vette át a Microsoft Magyarország szervertermékek és fejlesztőeszközök üzletágának vezetését. A szakember korábban a Sun Microsystems hazai leányvállalatánál, majd az akvizíciót követően az Oracle-nél volt vezető pozícióban.
Polner Tamás 1996-ban rendszermérnökként helyezkedett el a Sun hazai leányvállalatánál, később termék- és iparági kereskedelmi pozíciókat töltött be, majd 2003-ig a Sun szoftver üzletágát vezette.

Ezt követően rövid ideig a szoftvergazdálkodási tanácsadással foglalkozó IPR-Insightsnál vezető konzulensként tevékenykedett – 2004 őszétől ismét a Sun csapatát erősítette, ahol a partnerkapcsolati igazgatóként a viszonteladói hálózat bővítése, a szoftverfejlesztő partneri kör menedzselése és fejlesztése tartozott felelősségi körébe.

2007-ben sikerrel pályázta meg a Sun Magyarország Kft. marketing igazgatói pozícióját – ebben a beosztásban a hazai marketing stratégia, a PR és marketing kommunikáció és promóciók tervezése és kivitelezése volt fő feladata. Pozíciója 2009-től regionális munkakörré bővült, így az elmúlt évben a cseh, a szlovák és a lengyel hardver marketing aktivitások tervezését és megvalósítását is irányította a Sun, majd később az akvizíció lezárása után az Oracle berkein belül.

"Úgy gondolom, hogy egy olyan cégnél folyatathatom pályafutásomat, amely mind a marketing, mind a termékfejlesztés szempontjából élen jár a technológiai cégek között" – mondta kinevezését követően a szerver és fejlesztőeszközök üzletág új vezetője.

Polner Tamás a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki informatika szakán diplomázott 1998-ban, majd a Közép Európai Egyetem és az amerikai Case Western Reserver University közös programján folyatatta tanulmányait, ahol marketing és nemzetközi vezetés-szervezés szakon szerzett MBA fokozatot 2002-ben.

Tengernyi Volvóból lesz önvezető Uber-flotta

Úgy tűnik, jól működik az egy ideje futó közös tesztüzem. Az amerikai cég néhány éven belül 24 ezer autót rendelhet a svédektől.
 
Hirdetés
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.