Az IBM újabb erős negyedévet zárt, amelynek fontos eredménye, hogy a stabil növekedés mellett a vállalat hardveres és szoftveres vonalon is piacot szerzett az Oracle-től.
Az IBM már az év első három hónapjában is 8 százalékos növekedést produkált tavalyi eredményeihez képest, a második negyedévben pedig tovább javult a vállalat teljesítménye. A piaci várakozásokat több mint 1 milliárd dollárral meghaladó, 26,7 milliárd dolláros bevétel 12 százalékos éves növekedést jelent, míg az ehhez társuló 3,7 milliárdos profit 8 százalékkal haladja meg a 2010-es második negyedévre jelentett összeget. Az IBM ennek megfelelően ismét felfelé módosította éves üzemi nyereségével kapcsolatos előrejelzését, amely így részvényenként 13,25 dolláron áll.

A bevételek földrajzi megoszlását tekintve az Európát is magába foglaló EMEA régióban 3 százalékos növekedést tapasztaltak, míg a BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína) országokban például 21 százalékos fejlődéssel büszkélkedhetnek.

Minden jól fogy A vállalat közleménye az egyes üzletágak teljesítményéről szólva kiemeli a mainframe-eladásokból származó bevételek 61 százalékos emelkedését. Ezen belül különösen érdekes, hogy a versenytársak termékeit helyettesítő értékesítések 60 százalékát a Sun Microsystems régi gépeinek cseréje indukálta.

Az IBM a szoftverek területén 17, a szolgáltatásokén pedig 10 százalékkal növelte eladásait. Utóbbi esetben igen meggyőző adat, hogy a teljesítés alatt álló megrendelések értéke, amelyek csak a későbbiekben fognak bevételeket generálni, eléri a 144 milliárd dollárt.

Felvásárlásokból gyúrt marketinges analitikai megoldást az IBM
Netezza: analitika a legfelsőbb szinteken

Az Oracle, vagyis a Sun új tulajdonosának neve másodszor is felbukkant a beszámoló során, amikor az IBM pénzügyi igazgatója bejelentette, hogy a tavaly 1,7 milliárd dollárért megvásárolt Netezza adattárház-megoldásai ugyancsak piacot nyertek az Exadata termékekkel szemben. Maga az Oracle június végén tette közzé saját eredményeit a 2011-es pénzügyi évről, amelyek között valóban csökkenő hardvereladások éktelenkedtek, bár a cég szerint a visszaesés természetes következménye a felső kategóriás megoldásokra való összpontosításnak.

Tengernyi Volvóból lesz önvezető Uber-flotta

Úgy tűnik, jól működik az egy ideje futó közös tesztüzem. Az amerikai cég néhány éven belül 24 ezer autót rendelhet a svédektől.
 
Hirdetés
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.