Még az idén kijön az USA-ban az a duplaképernyős változatban is kapható táblagép, amelyet kifejezetten egyetemisták számára fejlesztettek. A drága tankönyveket akciósan lehet megvásárolni a gyártótól, sőt kölcsönzésre is van lehetőség. A Kno apró szépséghibája a 900 dolláros árcédula.

A Kno cég még nyáron jelentette be, hogy az ezer dolláros árszint alatt maradó, duplaképernyős tabletet készít kifejezetten az egyetemisták igényeire szabva. Most úgy tűnik, a projekt a célegyenesbe érkezett, hiszen a szintén Kno névre keresztelt eszköz még az év elején feltűnhet a campusok területén. Sőt, első körben leginkább csak ott, hiszen a termék tíz egyesült államokbeli oktatási intézmény diákjai számára lesz elérhető. Egy kiskapu azért maradt: a táblagépre korlátozott számban előrendelést is felvesznek.

Statiszika II kölcsönbe Mitől lesz egy táblagép egyetemistákra optimalizált? Hát például attól, hogy a gyártó megállapodott a legjelentősebb amerikai tankönyvkiadókkal, hogy kiadványaikat jelentős kedvezménnyel lehet megvenni a Kno virtuális áruházában. Bizonyos könyveket még kölcsönözni is lehet, azaz ha a hallgató tudja, hogy a vizsga után soha többé nem kell kinyitnia valamit, lényegesen kedvezőbb áron kibérelheti pár napra.

A Wi-Fi kapcsolattal és beépített böngészővel szállított Kno végül két változatban kerül forgalomba. Az egyetlen 14 hüvelykes kijelzővel és 16 gigabájtos tárolókapacitással bíró változat 599, a sokkal izgalmasabb két képernyős, 32 gigás nagytestvér 899 dollárba kerül. A linuxos alapokon működő rendszer képes nagyfelbontású videók és például flash-tartalmak lejátszására is. A gyártó továbbá arra biztatja a külső fejlesztőket, hogy írjanak applikációkat a termékhez. Ezekből egyébként egyelőre nincs sok: a Kno oldalán egyedül a három, alapból beépített alkalmazást (a könyvolvasót, a jegyzetelőt és a böngészőt) találjuk.

Drága taneszköz Az egyébként képeken és videón tetszetős eszköz sikerét azért nehezen lehetne borítékolni. Az olcsóbb változat is 100 dollárral többe kerül az alap iPad-hez képest, a drágább pedig majdnem a duplája. Igaz, hogy az amerikai felsőoktatás költségei hazai szemmel horribilisnek tűnnek, ezért azt is lehetne mondani, hogy egy ilyen tétel csak csepp lesz a tengerben. Ám ugyanebből kiindulva arra is juthatunk, hogy pont erre már nem feltétlenül marad pénz.

300 milliónál több anyagot töltöttek le az iTunes U-ban
Az iPad-et reklámozza vállalatvezetőknek a Gartner

Ráadásul e-könyv formátumban jelenleg is elérhetők bizonyos tankönyvek, sőt például az emlegetett Apple külön oktatási szekcióval is rendelkezik iTunes U néven, ahol segédletek, leckék és oktatóvideók érhetők el. A termék sorsa tehát kérdéses, mindenesetre a mellékelt reklámvideó alapján annyit biztosan állíthatunk, hogy a tanulás ilyen formában kifejezetten élvezetesnek tűnik.

Tengernyi Volvóból lesz önvezető Uber-flotta

Úgy tűnik, jól működik az egy ideje futó közös tesztüzem. Az amerikai cég néhány éven belül 24 ezer autót rendelhet a svédektől.
 
Hirdetés
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.