Öt évre szóló szerződést írt alá a Telenor és a második legnagyobb kínai távközlési gyártó, a ZTE. A hazai mobilszolgáltató teljes hálózatának hardverelemeit lecserélik, felkészítve az új generációs szolgáltatásokra.
A Huawei után második legnagyobb kínai távközlési gyártó közel 200 millió eurós listaár mellett kötött szerződést a Telenorral a felújítással kapcsolatos eszközök szállítására. A jelenlegi, főként Huawei és Nokia-Siemens alapú infrastruktúra megújítása öt év alatt történik meg, és teljes egészében a ZTE eszközein alapul majd.

Egységesen mindent | Az információk szerint az End-to-End és Uni-RAN, valamint az SDR alapú megoldások segítségével olyan hálózat építhető, amely egyszerre képes kezelni az összes jelenlegi (és félig-meddig jövőbeni) technológiát, a GSM, UMTS és LTE-szabványokat. Az újgenerációs mobil internetre való átállást minél gyorsabban szeretné megvalósítani a Telenor, így a megállapodás első szakaszát, az eszközök cseréjét már 2012-re ígéri.

Már a spájzban vannak |
A ZTE egyre erősebben terjeszkedik a világban és az európai piacon is. Indiában és Montenegróban már meg is valósították az egységes GSM-UMTS-LTE hálózat kiépítését, szintén a helyi Telenor szolgáltatók számára. A magyar felújítást portugál, német és belga projektek is megelőzték.

Érdekesen indult a kínai vállalat és a Telenor hazai kapcsolata: a nyár folyamán ismeretlen vádaskodók e-mailekkel bombázták a magyar szakmai média egyes képviselőit, amelyben arra igyekeztek rávilágítani, hogy a ZTE-nek állítólag nincsenek birtokában az LTE-technológiával kapcsolatos licencek. Az e-mailek szerint bevált kínai gyakorlat, hogy a vállalatok "elfelejtenek" hivatalos díjakat fizetni, így viszont erősen le tudják nyomni termékeik és megoldásaik árát.

A ZTE mindenesetre a hardverek szállításán kívül támogatást is biztosít a létrejövő új hálózat működtetéséhez is, így garantálva a szolgáltatások tökéletes működését. Természetesen a konkurens hazai mobilszolgáltatók is tervezik rendszereik felkészítését a negyedik generációra: a T-Mobile egyelőre az Ericsson segítségével kísérletezik, a Vodafone pedig már el is kötelezte magát a Huawei mellett.

Tengernyi Volvóból lesz önvezető Uber-flotta

Úgy tűnik, jól működik az egy ideje futó közös tesztüzem. Az amerikai cég néhány éven belül 24 ezer autót rendelhet a svédektől.
 
Hirdetés
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.