A hányatott sorsú, Windows 7 operációs rendszerrel működő HP-s táblagép végre révbe ért. 799 dollárért az USA-ban már lehet kapni az üzleti táblagépnek titulált eszközt.

A HP még a januári Consumer Electronics Show (CES) alatt mutatta be a HP Slate prototípusát. Nem is akárki, Steve Ballmer, a Microsoft vezére promózta az akkor még valóban különlegesnek számító eszközt.

Huzavona Azóta sok víz lefolyt mindenféle folyókon, és az Apple iPad-je által keltett érdeklődés hullámait számos gyártó próbálta saját megoldásával meglovagolni. A Slate azonban csak nem akart megjelenni, sőt, egy ideig az is kétséges volt, hogy a Palm megvételével a webOS rendszerhez is hozzájutó Hewlett-Packard egyáltalán kihoz-e windowsos táblagépet.

Nyáron aztán végre előálltak a tervekkel, amiből kiderült, hogy kétféle HP-s tablet érkezik: a Slate 500, amin Windows 7 fut, illetve a valószínűleg Hurricane-nek keresztelt webOS változat. Ennek ellenére némi meglepetést okozott a múlt hétvégi bejelentés, miszerint a Slate 799 dollárért már meg is jelent az Egyesült Államokban. Európai bevezetéséről egyelőre semmilyen információt nem közöltek.

A kifejezetten üzleti táblagépnek titulált eszközben többek között 8,9 colos érintőképernyő, előlapi kamera és kártyaolvasó található. A műveletek elvégzéséért egy 1,86 gigahertzes Intel Atom Z540 processzor felel. Internetes elérésről a Wi-Fi 802.11b/g/n és Bluetooth 3.0 gondoskodik. Van USB 2.0-ás és HDMI kimenete, valamint fejhallgató és töltő is csatlakoztatható.

Célkeresztben az üzlet Már a korábbi kommunikáció alapján is egyértelmű volt, hogy a HP nem az Apple iPad-jét nézte ki legfőbb riválisnak, erre a feladatra valószínűleg a Hurrikánt szánják majd. Ennek ellenére közvetlen konkurenciából így sincs hiány, hiszen kifejezetten vállalati alkalmazásra szánt megoldása például a Ciscónak és a BlackBerryt gyártó RIM-nek is van. Igaz, ezek a termékek csak jövő év elején kerülnek piacra, így időzítés szempontjából a HP Slate máris jobban áll.

Az persze kérdéses, hogy a marketinges szóhasználaton kívül van-e bármi értelme megkülönböztetni üzleti és otthoni felhasználású táblagépet, hiszen a mobil technológiák elterjedésének egyik, ha nem a legfontosabb üzenete pont az, hogy lebontja a falat a vállalati és a civil tevékenységek között.

A HP reklámfilmje a HP Slate 500-ról

Veszedelmes lengyel viszonyok – egy magyar vállalkozás Lengyelországban

Még mindig működik a „Polak, Węgier, dwa bratanki”. Ez segíti a magyar tulajdonú vállalatok elfogadását Lengyelországban. De kellenek a lengyel munkatársak is. Interjú Zsoldos Sándorral, az IPR-Insights International vezérigazgatójával.
 
Egy hackertámadás kezdete és felfedezése ritkán esik egybe. A kettő között eltelt napok, hetek, hónapok időszaka az, amikor a támadók észrevétlenül garázdálkodhatnak a rendszerben. Lehet és kell is csökkenteni ezt az időt.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.