Újabb logó került arra a képzeletbeli falra, ahol a táblagépek gyártói sorakoznak. Az Acer egyszerre négy terméket dob piacra: két eltérő méretű tabletet, valamint két hibrid megoldást. A keverékek közül az egyik az okostelefon, a másik pedig a laptop tulajdonságait egyesíti a táblagéppel.

Egyelőre név nélkül, de sok konkrétummal jelentette be a Acer, hogy jövő áprilisban több új termékkel lép a piacra. A klasszikus táblagépes vonalat két különböző méretben gazdagítja majd a 7 és 10,1 hüvelykes tablet, míg az okostelefon és táblagép keresztezését megkísérlő eszköz kijelzője 4,8 hüvelyknyi lesz. A termékek mindegyikénél a Google mobil operációs rendszere, az Android fut majd. A kakukktojás az Acer Iconia, ami egy dupla képernyős, Windows 7-en futó laptop-táblagép kombó.

Kisebb, nagyobb A tisztavérű tabletek 3G-n és Wi-Fi-n keresztül csatlakozhatnak majd az internetre. Kijelzőjük 1280x800-as felbontásra képes 1080p HDMI kapacitással. A nagyobbik testvér 13,3 mm vastag, azaz valamivel nagyobb, mint a 12,7 mm-es iPad. A 10,1-es változat kap egy 5 megapixeles hátoldali kamerát, de lesz egy az elülső felén is, így például videohívásokra remekül használható, ellentétben az említett Apple-etalonnal.


Az okostelefon és a táblagép közös gyermeke

A harmadik bejelentés egy 4,8-es hibrid készüléket takar. Az ötlet nem új, hiszen a Dell Streak szintén erre a gondolatra épül. A technikai paraméterek alapján azonban az Acer keveréke lényegesen erősebbnek tűnik. Az 1024x480-as felbontású kijelző mellett lesz benne egy 8 megapixeles kamera és egy 1 gigahertzes Snapdragon processzor. A beépített giroszkóp és gyorsulásmérő pedig komoly lehetőségeket tartogat a készülék számára mint hordozható játékeszköz.

Ami kimaradt a közleményből, az a termékek neve mellett az áruk. Utóbbi minden bizonnyal kényes pontja lesz majd a piaci sikernek.

Támadnak a táblagépek: mindenki az iPad ellen
Még meg sem jelent, de már veszik a BlackBerry tabletet

Négy a nyerő A negyedik versenyzőnek viszont már neve is van. Az Acer Iconia a laptop és a táblagép házasítása. Két, egyenként 14 hüvelykes érintőképes képernyővel, 4 gigabájt memóriával és Intel Core i5 processzorral érkezik. Az operációs rendszer feladatát viszont a fenti rokonokkal ellentétben itt a Windows 7 tölti be.

Acer Iconia

Tengernyi Volvóból lesz önvezető Uber-flotta

Úgy tűnik, jól működik az egy ideje futó közös tesztüzem. Az amerikai cég néhány éven belül 24 ezer autót rendelhet a svédektől.
 
Hirdetés
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.