Két okot is sejtenek a háttérben, amiért a megjelenés küszöbén álló csúcstelefon nem fog akkorát szólni, mint előző generációs elődje.
Hirdetés
 

Túlzóak a felfokozott várakozásokról szóló híresztelések a Samsung Galaxy S8 kapcsán? A tajvani KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo, aki eddig hajszálpontos jóslatairól volt híres az Apple megjelenés előtt álló termékeivel kapcsolatban, most két olyan fontos tényezőt is lát, ami a dél-koreaiak új okostelefonja ellen dolgozik.

Részben megerősített pletykák

Mielőtt kitérnénk arra, miért is gondolja ezt az elemző, nézzük át, mit erősít meg az eddig napvilágot látott értesülések közül. Kuo szerint is két változatban jelenik majd meg a Samsung Galaxy S8. A kisebbik, 5,8 inches képátlójú modell 3000 mAh-s akkumulátorral, a másik, a – még leírni is borzasztó – 6,2 inches kijelzővel bíró óriás pedig 3500 mAh-s energiatároló teleppel érkezik majd. Mindkét esetben QHD+, azaz 2960×2400 pixeles felbontású AMOLED kijelzők kerülnek a frontpanelbe, ami a Galaxy S7 Edge-hez hasonlóan a szélein lekerekített kialakítást kap.

Kuo megerősítette azt is, hogy az eszközökbe teljes méretű kijelzőt épített be a Samsung, vagyis a Home gombot fizikai formájában végleg száműzi a készülékről. Ugyanakkor a biometriai azonosításról nem kell lemondani: beépített íriszszkenner kerül a frontpanelre, az ujjlenyomat-olvasó pedig a készülék hátsó lapján kap helyet. Sőt, Kuo még azt is tudni véli, hogy az eszköz hátulján egy pulzusmérő is található.

Az elemző állítása szerint az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban forgalomba kerülő modellekben a Qualcomm sokat emlegetett, 10 nanométeres gyártási eljárásával készített Snapdragon 835 lapkája dolgozik majd. Ezzel szemben az öreg kontinensen debütáló változat a Samsung saját, Exynos 8895 chipjére alapul. A telefonok többsége 4 GB-nyi RAM-mal rendelkezik, a dél-koreai és kínai változatok viszont 6 GB operatív tárral bírnak.

A KGI Securities elemzője szerint 12 megapixeles fő- és 8 megapixeles szelfikamera lesz a készüléken, ami egyébként USB-C porttal is rendelkezik. A legfrissebb Samsung csúcstelefon hét színben lesz elérhető: arany, ezüst, fényes fekete (ez valószínűleg valamilyen zongoralakk-szerű, ujjlenyomat-vonzó felületet jelent), matt fekete, kék, orchidea és rózsaszín.

Hátra van még a fekete leves

A technikai paraméterek után térjünk ki a bevezetőben már említett eladási elvárásokra. Kuo úgy véli, hogy a Samsung irreálisan sokat vár a Samsung Galaxy S8-tól; habár sokan fogják megvenni, de nem annyian, mint ahány vásárlóra számít a készülékek gyártója.

Ennek egyik oka a tavalyi Samsung Galaxy Note 7 akkumulátorbotránya. A dél-koreai elektronikai konszern imázsát megtépázó esemény kihatással lesz a mostani eladásokra is – állítja az elemző. Másrészt pedig az ősz elején megjelenő iPhone 8 veti vissza az eladásokat. Az Apple nagy dobással készül az okostelefonok 10. születésnapjára, az pedig csak alig pár hónappal azután esedékes, hogy a Samsung piacra lép – vélhetően március 29-i bemutató és április 21-i boltokban való megjelenés mellett - a Galaxy 8 készülékkel. A potenciális vásárlók egy része dönthet úgy, hogy kivár a vásárlással addig, amíg az Apple ki nem terítette a lapjait.

Annyira biztos ebben Kuo, hogy még értékesítési számokat is prognosztizált. Közlése értelmében 40-45 millió darab leszállított készülékkel számolnak a 2017-es gazdasági évben, ami alatta marad az előd 2016-os teljesítményének. A Samsung Galaxy S7-ből a tavalyi üzleti évben összesen 52 millió példányt adtak el.

Mobilitás

Elon Musk összekötné agyunkat számítógépeinkkel

Az amerikai vizionárius új cége ismét egy sci-fi témát váltana valóra.
 
Hirdetés

Népszerű rockzenész és sikeres, huszonegyedik századi vállalkozó

Azt gondolnánk, ilyen csak álmainkban fordul elő, pedig a huszonhat éves Jankai Valentinre mindkét megállapítás igaz. A Blind Myself dobosának sikere a modern felhőtechnológiákon is múlik.

A vállalatoknál telepített szoftverek közel harmada feleslegesen kerül fel a számítógépekre vagy kihasználatlan, ami szükségtelen költségeket és extra kockázatot jelent egy gyártói auditnál.

a melléklet támogatója a SoftwareONE

Hirdetés
A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az IPR-Insights idén is megkérdezte a vállalatokat a tapasztalataikról. A válaszadók többsége több auditra készül, de magabiztosabban várja az auditort. Fábián László (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.