Két okot is sejtenek a háttérben, amiért a megjelenés küszöbén álló csúcstelefon nem fog akkorát szólni, mint előző generációs elődje.
Hirdetés
 

Túlzóak a felfokozott várakozásokról szóló híresztelések a Samsung Galaxy S8 kapcsán? A tajvani KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo, aki eddig hajszálpontos jóslatairól volt híres az Apple megjelenés előtt álló termékeivel kapcsolatban, most két olyan fontos tényezőt is lát, ami a dél-koreaiak új okostelefonja ellen dolgozik.

Részben megerősített pletykák

Mielőtt kitérnénk arra, miért is gondolja ezt az elemző, nézzük át, mit erősít meg az eddig napvilágot látott értesülések közül. Kuo szerint is két változatban jelenik majd meg a Samsung Galaxy S8. A kisebbik, 5,8 inches képátlójú modell 3000 mAh-s akkumulátorral, a másik, a – még leírni is borzasztó – 6,2 inches kijelzővel bíró óriás pedig 3500 mAh-s energiatároló teleppel érkezik majd. Mindkét esetben QHD+, azaz 2960×2400 pixeles felbontású AMOLED kijelzők kerülnek a frontpanelbe, ami a Galaxy S7 Edge-hez hasonlóan a szélein lekerekített kialakítást kap.

Kuo megerősítette azt is, hogy az eszközökbe teljes méretű kijelzőt épített be a Samsung, vagyis a Home gombot fizikai formájában végleg száműzi a készülékről. Ugyanakkor a biometriai azonosításról nem kell lemondani: beépített íriszszkenner kerül a frontpanelre, az ujjlenyomat-olvasó pedig a készülék hátsó lapján kap helyet. Sőt, Kuo még azt is tudni véli, hogy az eszköz hátulján egy pulzusmérő is található.

Az elemző állítása szerint az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban forgalomba kerülő modellekben a Qualcomm sokat emlegetett, 10 nanométeres gyártási eljárásával készített Snapdragon 835 lapkája dolgozik majd. Ezzel szemben az öreg kontinensen debütáló változat a Samsung saját, Exynos 8895 chipjére alapul. A telefonok többsége 4 GB-nyi RAM-mal rendelkezik, a dél-koreai és kínai változatok viszont 6 GB operatív tárral bírnak.

A KGI Securities elemzője szerint 12 megapixeles fő- és 8 megapixeles szelfikamera lesz a készüléken, ami egyébként USB-C porttal is rendelkezik. A legfrissebb Samsung csúcstelefon hét színben lesz elérhető: arany, ezüst, fényes fekete (ez valószínűleg valamilyen zongoralakk-szerű, ujjlenyomat-vonzó felületet jelent), matt fekete, kék, orchidea és rózsaszín.

Hátra van még a fekete leves

A technikai paraméterek után térjünk ki a bevezetőben már említett eladási elvárásokra. Kuo úgy véli, hogy a Samsung irreálisan sokat vár a Samsung Galaxy S8-tól; habár sokan fogják megvenni, de nem annyian, mint ahány vásárlóra számít a készülékek gyártója.

Ennek egyik oka a tavalyi Samsung Galaxy Note 7 akkumulátorbotránya. A dél-koreai elektronikai konszern imázsát megtépázó esemény kihatással lesz a mostani eladásokra is – állítja az elemző. Másrészt pedig az ősz elején megjelenő iPhone 8 veti vissza az eladásokat. Az Apple nagy dobással készül az okostelefonok 10. születésnapjára, az pedig csak alig pár hónappal azután esedékes, hogy a Samsung piacra lép – vélhetően március 29-i bemutató és április 21-i boltokban való megjelenés mellett - a Galaxy 8 készülékkel. A potenciális vásárlók egy része dönthet úgy, hogy kivár a vásárlással addig, amíg az Apple ki nem terítette a lapjait.

Annyira biztos ebben Kuo, hogy még értékesítési számokat is prognosztizált. Közlése értelmében 40-45 millió darab leszállított készülékkel számolnak a 2017-es gazdasági évben, ami alatta marad az előd 2016-os teljesítményének. A Samsung Galaxy S7-ből a tavalyi üzleti évben összesen 52 millió példányt adtak el.

Mobilitás

Megjöttek Androidra az első telepítés nélkül futtatható appok

A Google már tavaly beígérte, mostanra megvalósította. Elindult az Instant App, de egyelőre csak néhány alkalmazást lehet telepítés nélkül kipróbálni.
 
Hirdetés

Exportoffenzíva a karosszékből

A korszerű internetes technológia és persze egy Magyarországon már népszerű termék segítségével távolról hódította meg a horvát piacot egy magyar vállalkozás. A már bevált módszerre alapozva most más országokban jelennének meg termékeikkel.

Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.