A Microsoft a TechEd rendezvényen vázolta azt a modellt, amellyel a vállalatok átállását segítené a számítási felhőre. Az eseményen kiderült: júliusban jön a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első javítócsomagjának publikus bétája.
"Az iparág átalakulása jelentős fordulóponthoz érkezett: ez a számítási felhő. Mindannyiunkra hatással lesz, addig azonban még rengeteg munkára és változtatásra van szükség, Mi a felhő előfutárát alkotjuk meg. Már ma is sok olyan munkafolyamat zajlik mindenkinek a környezetében, amit szolgáltatásként lehetne szállítani" – fogalmazott nyitóelőadásában Bob Muglia, a Microsoft szerverekért és fejlesztői eszközökért felelős részlegének elnöke a vállalat New Orleans-i TechEd rendezvényén.

Hazai pálya idegenben | A cloud computing területén a Microsoft kései jövevénynek számít, ám bizonyos szempontból előnyben is van, ha már létező szoftvereit csak alkalmassá teszi rá, hogy alkalmazásokat futtassanak és menedzseljenek a Windows Azure felhőben vagy partnereinek .Net megoldásaiban. Muglia szerint a Microsoft is éppen abban bízik, hogy a több ezer alkalmazás közül a vállalat ügyfelei is egyre többet futtatnak majd valamilyen felhőben. Az előadásban szereplő eszközök is ebben segítenek nekik: ilyen például a Microsoft Systems Center vagy a Windows Phone 7.

A System Center az SQL Server másolatait kezeli akár a felhőben, akár a helyi gépen, és segít a rendszeradminisztrátoroknak, hogy az egyes szolgáltatásokat – beleértve az adatbázist, a szerver operációs rendszert és a köztesszoftvert is – komponensekre bontsák. Ez aztán lehetővé teszi az olyan műveleteket, mint az operációs rendszer frissítését annak futtatása közben. Az előadás során ugyancsak felbukkanó Windows Phone 7 szintén lehetőséget ad rá, hogy a felhasználó párhuzamosan futtasson például munkahelyi és otthoni alkalmazásokat, és teljes mértékben illeszkedik a SharePoint környezetbe.

Virtuális asztal | Az eseményen akkor is terítéken maradt a desktop virtualizáció, amikor kiderült, hogy júliusban érkezik a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első javítócsomagjának publikus bétája. A Microsoft szerint a Windows 7 SP1 nem hoz majd új funkciókat magára a rendszerre nézve, jószerivel csak a Windows Update-en keresztül amúgy is elérhető frissítéseket gyűjti össze, illetve kisebb javításokat tartalmaz a felhasználók visszajelzései alapján. Éppen ezért felhívják rá a vállalati ügyfelek figyelmét, hogy a Windows 7 telepítésével nincs értelme a végleges változat megjelenésére várni, ami egyébként még az idén megérkezik. Az SP1 újdonsága lesz a távoli elérést lehetővé tevő RemoteFX technológia, illetve a Dynamic Memory, ami a Microsoft Hyper-V virtualizációs technológiájában teszi lehetővé a memória futás közben való kiosztását a virtuális gépekre.

Tengernyi Volvóból lesz önvezető Uber-flotta

Úgy tűnik, jól működik az egy ideje futó közös tesztüzem. Az amerikai cég néhány éven belül 24 ezer autót rendelhet a svédektől.
 
Hirdetés
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.