Tíz év után tavaly ismét magyar nyertese volt a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének. A régió leggyorsabban növekvő cége a Szallas.hu lett. A most induló idei megmérettetésen kiderül, sikerül-e itthon tartani a díjat.
Hirdetés
 

Tíz év után tavaly ismét magyar nyertese volt a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének. A régió leggyorsabban növekvő cége a Szallas.hu lett. A most induló idei megmérettetésen kiderül, sikerül-e itthon tartani a díjat.

Rakétákat keresnek

A Deloitte évtizedes múlttal bíró pályázatára olyan cégek jelentkezésését várják, amelyek az elmúlt időszakban megsokszorozták forgalmukat. A technológiai vállalkozásokra szabott, külön közép-európai régiós versenyben az Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Észtországban, Horvátországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Magyarországon, Moldáviában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában bejegyzett vállalatok indulhatnak. Közülük az lesz a nyertes, amely az elmúlt négyéves időszak során a leggyorsabb árbevétel-növekedést tudja felmutatni. A verseny Fast 50 szekciójában való indulásnak további feltétele a saját fejlesztésű technológia és az éves szinten 50 ezer eurót meghaladó forgalom.  

Azonban az elmúlt évekhez hasonlóan azok a cégek is versenyezhetnek, amelyek alul vagy felül kilógnak a Fast 50 követelményrendszeréből. A Risings Stars kategória az abszolút friss kezdő vállalkozásoknak, a Big 5 pedig a régebbi, nagyobb cégek számára teremt lehetőséget a megmérettetésre.

Tavaly behúztuk

2014-ben, tízéves "böjt" után ismét hazai cég foglalta el a lista első helyét. A Szallas.hu 2259 százalékos bevételnövekedéssel tudott a régió legsikeresebben terjeszkedő vállalkozása lenni. A tavalyi eredmények azonban általában is kedvező képet mutattak a magyar vállalatokról, hiszen az első ötvenben összesen tíz hazai cég végzett. Ezzel az eredménnyel a 17 vállalkozást felvonultató, nálunk lényegesen népesebb, gazdaságilag jelentősebb Lengyelország mögött a második legnagyobb különítményt adtuk.

Közösség & HR

Vége a netsemlegességnek?

Tegnap leszavazták a szabályozást, ami az internetszolgáltatókat akadályozta a különböző adatforgalmak korlátozásában.
 
Ehhez is a felhőszolgáltatások adják a nagy lökést, teret adva a kísérletezéshez.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.