Kiosztották a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének díjait. Tíz év után ismét magyar cég vitte a prímet.

Tíz év után ismét magyar nyertese van a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének: a Szallas.hu az elmúlt öt évben közel 2300 százalékos árbevétel-növekedésével érdemelte ki az elismerést.

A régiós Fast 50 listaára idén felkerült vállalatok átlagos növekedési rátája évi 698 százalék, tavaly ez 671 százalék volt. A csúcs 2012-ben volt, akkor ez az érték 1026 százalék volt.

A versenyben tíz ország vállalatai vettek részt: Lengyelország 17 céggel, Magyarország tíz, Románia hat, Horvátország négy, Csehország, Litvánia és Szlovákia egyenként három vállalkozással, Szerbia két, Bulgária és Észtország egy-egy céggel szerepel a listán. 26 cég most először került be a rangsorba. A listában továbbra is szoftvercégek képviseltetik magukat a legnagyobb számban (26 cég), őket követik az internetes (12) és telekom/hálózatépítő (6) vállalatok.

A Deloitte Technology Fast 50 programigazgatója, Verbó Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy lista élbolya alaposan átrendeződött tavaly óta: az első öt helyezett közül négy cég először kerültek be a rangsorba idén.

A listát öt év alatt elért 2259 százalékos árbevétel-növekedéssel a magyar internetes szállásközvetítő cég, a Szallas.hu vezeti. A második helyen a lengyel pénzügyi szolgáltatásokat összehasonlító weboldal, a Comperia.pl áll (1962%-os növekedéssel), amely a 2013-as jelentésben még a negyedik helyet foglalta el a régiós listában. A következő három helyen csak új belépőket találunk: harmadik helyen szerepel a szerb High Tech Engineering Center (1777%); negyedik a román szoftverfejlesztő ITNT (1433%); őt pedig a lengyel webfejlesztő ügynökség, a Netguru (1386%) követi.

A régió leggyorsabban növekvő cégei | Create Infographics

A legjobb ötvenbe került magyar cégek közül hét foglalkozik szoftverfejlesztéssel: a Prezi.com Kft. a nyolcadik, a Dolphio Consulting Ltd. a 10., a Kilgray Translation Technologies a 20., az ECON Consulting Ltd. a 24., a Capture Zrt. a 30., a Kishonti Kft. a 31., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. pedig a lista 50. helyén végzett. A régiós győztes Szallas.hu mellett internetes cégként került a listára a 16. helyen szereplő JatekNet.hu Kft. és a 40. helyen végzett Arboreus Kft. is.

Rising Stars – a fiatalok versenye

A Rising Stars kategóriában olyan vállalatok versenyeztek, melyeket legalább 3 éve alapítottak, de még 5 évnél fiatalabbak, és éves árbevételük eléri a 30 ezer eurót.

Ebben a kategóriéban két magyar vállalat került a listára: az idei győztes a Distinction nevű, mobilalkalmazást gyártó szoftvercég lett 2746 százalékos, három év alatt elért árbevétel-növekedéssel. A második helyezett pedig ShiwaForce lett (1126%), amelyet a lengyel eLib.pl kiadványszerkesztő szoftvert gyártó cég (1002%) követi.

A versenyben külön díjazták azokat a gyorsan növekvő vállalatokat, amelyek túl nagy méretüknél fogva nem versenyezhetnek a kisebb Fast 50 cégekkel az árbevétel-növekedésben. A Big Five-nak nevezett rangsort már második éve a goclever.com nevű lengyel számítógépgyártó vállalat vezeti (777%), amely Fast 50 rangsorban egyébként a 17. helyen áll. Második helyezett a cseh internetes parfümáruház, a parfums.cz (462%, a teljes listán 26. helyezett), a harmadik pedig a román szoftvergyártó, a Teamnet.ro (424%, egyúttal 34. a Fast 50 listán).

Közösség & HR

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.