Az ötödik generációs szélessávú mobil technológiát is tanulmányozhatják a Huawei ma meghirdetett kínai tanulmányútján.
Hirdetés
 

A Huawei Technologies bővítette magyarországi egyetemistáknak szóló támogatási programját. A kínai cég 2011-ben döntött úgy, hogy alapít egy 30 millió forint összdíjazású 2015-ig szóló ösztöndíjprogramot, amelybe két hazai felsőoktatási intézményt vont be.

Az évi 2000 USA dollár értékű ösztöndíjat évente 15 hallgató kaphatja meg, akik közül tizet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Corvinus Egyetem delegálhat.

A távol-keleti technológiai cég magyarországi leányvállalatának a vezetője bejelentette, hogy az idén növelik a támogatást, a korábban meghirdetett programon felül a Magyarországon távközléssel kapcsolatos egyetemi tanulmányokat folytatók közül tíz főt kínai tanulmányútra hívnak meg idén júliusban. A részvételre ezúttal az ország összes felsőoktatási intézményéből lehet pályázni hallgatóknak és doktoranduszoknak egyaránt. A nyertes hallgatók a Huawei kutatóközpontjában már a legújabb 4G-5G-s mobil fejlesztéseket tekinthetik meg. A program a cég globális kezdeményezése, amelybe eddig több mint 20 ország hallgatói kapcsolódtak be.

Az évi közel 40 milliárd dollár árbevételű kínai cég 2005-ben települt Magyarországra, ahol eleinte csak kereskedelmi tevékenységet folytatott. Azóta több nagy beruházás révén itt működteti Pécsett és Komáromban az európai gyártási, illetve Biatorbágyon az európai logisztikai központját.

Piaci hírek

Játszik a GTA V-tel? Lehet, hogy közben ön is bitcoint bányászott

Egy mod segítségével juttattak nem kívánt állományokat GTA V-öt futtató gépekre, hogy azok kriptovalutát bányásszanak a támadóknak.
 
Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.