Az ötödik generációs szélessávú mobil technológiát is tanulmányozhatják a Huawei ma meghirdetett kínai tanulmányútján.

A Huawei Technologies bővítette magyarországi egyetemistáknak szóló támogatási programját. A kínai cég 2011-ben döntött úgy, hogy alapít egy 30 millió forint összdíjazású 2015-ig szóló ösztöndíjprogramot, amelybe két hazai felsőoktatási intézményt vont be.

Az évi 2000 USA dollár értékű ösztöndíjat évente 15 hallgató kaphatja meg, akik közül tizet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Corvinus Egyetem delegálhat.

A távol-keleti technológiai cég magyarországi leányvállalatának a vezetője bejelentette, hogy az idén növelik a támogatást, a korábban meghirdetett programon felül a Magyarországon távközléssel kapcsolatos egyetemi tanulmányokat folytatók közül tíz főt kínai tanulmányútra hívnak meg idén júliusban. A részvételre ezúttal az ország összes felsőoktatási intézményéből lehet pályázni hallgatóknak és doktoranduszoknak egyaránt. A nyertes hallgatók a Huawei kutatóközpontjában már a legújabb 4G-5G-s mobil fejlesztéseket tekinthetik meg. A program a cég globális kezdeményezése, amelybe eddig több mint 20 ország hallgatói kapcsolódtak be.

Az évi közel 40 milliárd dollár árbevételű kínai cég 2005-ben települt Magyarországra, ahol eleinte csak kereskedelmi tevékenységet folytatott. Azóta több nagy beruházás révén itt működteti Pécsett és Komáromban az európai gyártási, illetve Biatorbágyon az európai logisztikai központját.

Piaci hírek

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.