Piaci hírek

Egy Meta elleni gigabírság lehet Margrethe Vestager utolsó nagy gurítása

Az Európai Bizottság a Marketplace miatt akarja megbüntetni a közösségi platformokat üzemeltető céget.
 
Megindultak az orosz trollok Kamala Harris ellen
Bár Vlagyimir Putyin nyilvánosan azt mondta, hogy a demokrata elnökjelöltnek szurkol, a jelek szerint államilag támogatott dezinformációs kampánnyal igyekeznek rontani az esélyein.
A legújabb őrület neve: Huawei Mate XT. Adna érte 5 milliót?
Még a boltokban sincs, a másodlagos piacokon mégis irracionális magasságokba jutott az összehajtható csúcstelefon ára.
Szép álom a papírmentes iroda
Minden törekvés ellenére jobb, ha megbarátkozunk azzal, hogy a nyomtatás velünk marad.
Musk műholdjai segíthetik megtalálni az amerikai lopakodókat
Legalábbis erre jutott egy állami támogatással működő kínai kutatócsoport. A bejelentéssel kapcsolatban azonban erős kérdőjelek sorakoznak.
A magyarok nemigen hisznek az önvezető autózásban
Egy friss reprezentatív kutatás szerint honfitársaink többsége maximum a távoli jövőbe teszi a robotaxik általános elterjedését.
Legutóbb még betlizett, most nyerő lapokat terített az Intel
A befektetők is izgalomba jöttek, amikor kiderült, hogy a vállalat bérgyártó üzletága szállítja majd az Amazonnak tervezett, egyedi MI-csipeket.
Az Amazonnál is vége a jó világnak
Január elsejétől csak azok maradhatnak távmunkán, akik már a pandémia előtt is így dolgoztak. A óriáscég párhuzamosan bürokráciacsökkentést is hirdetett, amihez a javaslatokat maga a vezérigazgató várja a kollégáktól.
Kína MI-figyelmeztetésekkel pecsételné tele az internetet
A javaslat szintjén tartó hatósági anyag jól látható logó, figyelmezető szöveg vagy hang, valamint pontos metaadatok elhelyezését írja elő minden olyan tartalomnál, amely mesterséges intelligenciával készült.
Bejelentették az OpenAI új modelljét, és mindjárt kockázatosnak minősítették
Felhasználható például biológiai és nukleáris fegyverek gyártására. Annyit a cég is elismer, hogy technológiája "közepes kockázatú".
Biztonsági funkciókat automatizáltak a Chrome-ban
A Google kísérletezik a lehetetlennel: a kényelem és a biztonság párosításával. Automatizált funkciókkal bővítette böngészője biztonsági ellenőrzéseit.
Minden törekvés ellenére jobb, ha megbarátkozunk azzal, hogy a nyomtatás velünk marad.

a melléklet támogatója a GLOBAL-UNION Kft., a Kyocera márka kizárólagos magyar disztribútora

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.