2013 óta közel duplájára nőtt az évente készített digitális képek száma, pedig a felhasználók már akkor is 660 milliárdszor kattintottak valami nagyon fontos dologra.
Hirdetés
 

Nem csak a kommunikáció válik egyre vizuálisabb műfajjá, de sok felhasználó szinte minden lépését kényszeresen dokumentálja az okostelefonjába épített digitális kamerával. Ez az InfoTrends becslése szerint azt jelenti, hogy az idén már 1200 milliárd digitális fotót készítenek majd világszerte, ami átlagosan 160 kép jut a Föld 7,5 milliárd lakosának mindegyikére – az eloszlás azonban nyilvánvalóan nem lesz ennyire egyenletes.

A statisztika alapján ugyanis már több mint egymilliárd olyan felhasználó van, aki éjjel-nappal magánál tart egy kameraként is működő technikai eszközt. Ez az eszköz viszont a legritkább esetben egy sima digitális kamera. Chase Jarvis amerikai reklámfotós elhíresült mondása szerint az a legjobb fényképezőgép, ami éppen ott van az embernél, és ez annyiban mindenképpen igaz, hogy 2017-ben a digitális felvételek 85 százalékát készítik majd okostelefonnal.

A kamera már a kamerás telefont jelenti

Az iPhone újabb és újabb verzióinak funkcionalitása, megerősítve az okostelefonos szegmens rohamos növekedsével, közvetve egész iparágakat tett hidegre. Az amerikai Consumer Technology Association adatai szerint 2007 (az iPhone bemutatkozásának éve) és 2016 között a digitális kamerák piaca önmagában is 66 százalékkal csökkent.

Ennél is nagyobbat buktak a hordozható médialejátszók (MP3), amelyek 87 százalékos forgalom-visszaesést könyvelhettek el, a hordozható navigációs eszközökből pedig 80 százalékkal kevesebbet adtak el. Tárolókapacitásra viszont egyre nagyobb szükség van: korábban nehezen lett volna elképzelhető, de ma már 400 gigabájtos memóriakártya is létezik, amit 250 dollárért meg is lehet vásárolni a Western Digitaltól.

 

A világszerte készített digitális fotók száma
Infogram
Konzumer tech

Képzeljen el egy országot, ahol két emberre jut egy megfigyelőkamera

De nem is kell elképzelni: Kína hamarosan ilyen lesz. Már most is közel 170 millió kamera figyeli az embereket a távol-keleti országban.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.