Cloud & big data

Képzeljen el egy országot, ahol két emberre jut egy megfigyelőkamera

De nem is kell elképzelni: Kína hamarosan ilyen lesz. Már most is közel 170 millió kamera figyeli az embereket a távol-keleti országban.
 
Nyakunkon az összehajtható Samsung okostelefon?
Egy véletlennek köszönhetően hullott le a lepel egy kísérleti készülékről.
Egymást döntik be a kriptovaluták
Egy kevésbé ismert digitális pénznemet ért lopás kihatással van a Bitcoin árfolyamára. Is.
Súlyos hekkelés áldozata lett az Uber - de még tavaly
Az Ubernél tényleg igyekeznek ráncba szedni a vállalati kultúrát. Most éppen egy tavaly októberben történt, 57 millió ember személyes adatát érintő bitzonsági incidenst hoztak nyilvánosságra.
Szabad a vásár! Brüsszel leállítja a határon átnyúló kereskedelem blokkolását
Mégiscsak elindultunk az egységes digitális piac felé? A héten megszületett a megállapodás a földrajzi alapú online kereskedés indokolatlan korlátozásának a megszüntetéséről.
Ilyen lesz a szép jövőnk (vagy nem)
Már a közeljövőnket is a mesterséges intelligencia, a lebilincselő, magával ragadó felhasználói élmény és az új digitális platformok határozzák meg.
Titkosszolgálatoknak titkos felhőt árul az Amazon
Az AWS Secret Region szolgáltatása az amerikai kormányzati biztonsági minősítéseknek megfelelő környezetet biztosít, egyelőre csak az amerikai kormányügynökségeknek.
Ha ezt megveszik az emberek, akkor bárkinek bármi sikerülhet
Erre épít egy kaliforniai vállalkozó, aki kommunikációképes digitális képkereteket dobott piacra.
Globálisan lehetetlenítené el a botneteket az IBM Quad9
A Kék Óriás DNS rendszere a jelszóhalász támadásokkal szemben is fokozott hatékonyságot ígér.
Állva hagyta a Tencent a Zuckerberg-birodalmat
Kína (és Ázsia) legértékesebb cége kiváló formában van, aminek köszönhetően értéke tegnap a szintén nem túl visszafogottan hízó Facebookét is meghaladta.
Keselyűk kerülgetik a levegőért kapkodó Toshibát
A japán vállalatnak bőven akadt gondja az elmúlt években. Egy kis pénzhez most ugyan hozzájutottak, de nem lehetetlen, hogy újabb részlegektől kell majd megválniuk. A PC-kre például több jelölt is akad.
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.