A Simple megújítása után a mobilfizetést is bevezették a banknál.
Hirdetés
 

Bevette a digitális gyorsítót az OTP Bank is. A hónap elején Schenk Tamás, az OTP Bank digitális transzformációs programjának vezetője, arról beszélt a Portfoliónak, hogy lépésről lépésre, szolgáltatásról szolgáltatásra haladva digitalizálják a bankolás minden elemét. A bank korszerűsítését segítheti az is, hogy – követve az MKB Bank stratégiáját – kezdő fintech cégek inkubálásába, sőt később akár a finanszírozásukba is beszáll.

Legózós számlacsomag után mobilfizetés

Bár az OTP a fontolva haladás híve, viszonylag rövid idő alatt végig akarják vinni a digitalizálást, nyilatkozta Schenk. Rövid időn belül három bejelentés is követte egymást. A digitális, modulárisan összerakható számlacsomagokat után a Simple megújítása, ami főleg a felhasználói élményen igyekezett javítani. Ezt követte most egy új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás bevezetése.

A most bemutatott applikáció lényegében egy mobil tárca, amely összeköti a fizetések során a POS terminálokon megadandó PIN kódot a telefon zárolásának feloldásához szükséges kóddal. Amikor a felhasználó fizetni szeretne, nem kell mást tennie, mint feloldania a telefonját és már érintheti is a terminálhoz. A funkció használatához nem kell internetkapcsolat sem.

A megoldás csak részben újdonság az OTP-nél. Mint a bank közleménye írja, korábban kétfajta megoldás is volt azoknak az ügyfeleknek, akik mobiltelefonjukkal szerettek volna fizetni. A hazai mobilszolgáltatókkal együttműködve kínáltak SIM-kártyára épülő megoldást, másrészt a Simple alkalmazáson keresztül is elérhető volt hasonló funkció. A MobilTárca, amihez a banki hátteret az OTP biztosította, már az évtized elején elkészült, 2013-ban mindhárom mobilszolgáltatónál elindult a nyilvános tesztelés, aztán a Telekom 2014 végén, a Vodafone pedig 2015 tavaszán be is vezette a szolgáltatást. Idén tavasszal azonban ők is leállították, mivel nem sikerült számottevő ügyfelet szerezni hozzá. A Telenor viszont épp idén májusban indult saját szolgáltatásával a Budapest Bankkal partnerségben.

Az OTP-nek viszont komoly előnye, hogy például a Simple-nek már csaknem 300 ezer a regisztrált felhasználója van, akik nyitottak egy mobilos érintéses mobilfizetési szolgáltatásra is.

A technológia évek óta itt van

Maga a technológia régóta itt van, és ma már a piac is nyitottabb rá: az érintéses fizetési tranzakciók száma tavaly már meghaladta bankkártyásokét. Egyre nagyobb az aránya azoknak a telefonoknak is, amelyekben már ott van az érintéses fizetéshez szükséges NFC (Near Field Communication) technológia, jelenleg 1,2 millióra teszik az ezt támogató okostelefonok számát.

Az érintéses szolgáltatás igénybevételéhez az OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro bankkártyára, valamint legalább 4.4-es Androidot futtató, NFC-képes telefon kell.

Mobilitás

Képzeljen el egy országot, ahol két emberre jut egy megfigyelőkamera

De nem is kell elképzelni: Kína hamarosan ilyen lesz. Már most is közel 170 millió kamera figyeli az embereket a távol-keleti országban.
 
Hirdetés

Üzleti sikerek az unalom ellen

A budapesti gasztroforradalom két jellegzetes vállalkozását, a Budapest Bakeringet és a Budapest Makeryt egy képzőművész alapította, ám a sikerhez nagy szükség volt a digitális technológia teremtette lehetőségekre is.

A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.