A tudományos múlttal is rendelkező vezető, dr. Kim Kyllesbech Larsen a Deutsche Telekomtól érkezik.

A Deutsche Telekomtól érkezik a Magyar Telekom új műszaki vezérigazgató-helyettese. Dr. Kim Kyllesbech Larsen április 1-jétől lép hivatalosan a pozícióba. (Elődje, a 2012 végén kinevezett Walter Goldenits idén január 1-től a Deutsche Telekom Németország műszaki vezérigazgató-helyetteseként folytatja pályafutását.)

A dán származású szakember széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. A telekommunikációs szektorba az akadémiai szférából érkezett. Közel egy évtizedig dolgozott matematikusként és fizikusként Dániában, Hollandiában, Belgiumban és Olaszországban. PhD. fokozatát fizikából szerezte a dániai Aarhus Egyetemen. Ez idő alatt több évig volt a Philips eindhoveni kutatólaborjának munkatársa.

Az akadémiai pályafutását követően 1999-ben csatlakozott a Deutsche Telekomhoz, ahol mintegy 13 évet töltött különböző területeken felsővezetőként, többek között a T-Mobile nemzetközi technológiai ágazatának ügyvezető alelnökeként és a Deutsche Telekom hálózati szolgáltatásokért felelős igazgatójaként is. A DT holland leányvállalatánál IT-igazgatóként ő felelt a holland Orange technológiai szegmensét érintő irányítás átvételéért, amelyet a vállalatnál mindmáig a legsikeresebb egyesülési és integrációs projektjének tekintenek.

2012 után rövid kitérő következett: a katari Ooredoo Csoport (korábban Q-tel) hálózati technológiákért felelős részlegét irányította, emellett közel egy évig a vállalat mianmari operációjának technológiai vezetője is volt.

2015-ben tért vissza a Deutsche Telekomhoz. A Magyar Telekomhoz érkezése előtt a német anyavállalatnál a technológiai gazdálkodásért és transzformációért, valamint a technológiai architektúráért és innovációért felelős elnökhelyettesi pozíciót is betöltötte.

Közösség & HR

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.