A tudományos múlttal is rendelkező vezető, dr. Kim Kyllesbech Larsen a Deutsche Telekomtól érkezik.
Hirdetés
 

A Deutsche Telekomtól érkezik a Magyar Telekom új műszaki vezérigazgató-helyettese. Dr. Kim Kyllesbech Larsen április 1-jétől lép hivatalosan a pozícióba. (Elődje, a 2012 végén kinevezett Walter Goldenits idén január 1-től a Deutsche Telekom Németország műszaki vezérigazgató-helyetteseként folytatja pályafutását.)

A dán származású szakember széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. A telekommunikációs szektorba az akadémiai szférából érkezett. Közel egy évtizedig dolgozott matematikusként és fizikusként Dániában, Hollandiában, Belgiumban és Olaszországban. PhD. fokozatát fizikából szerezte a dániai Aarhus Egyetemen. Ez idő alatt több évig volt a Philips eindhoveni kutatólaborjának munkatársa.

Az akadémiai pályafutását követően 1999-ben csatlakozott a Deutsche Telekomhoz, ahol mintegy 13 évet töltött különböző területeken felsővezetőként, többek között a T-Mobile nemzetközi technológiai ágazatának ügyvezető alelnökeként és a Deutsche Telekom hálózati szolgáltatásokért felelős igazgatójaként is. A DT holland leányvállalatánál IT-igazgatóként ő felelt a holland Orange technológiai szegmensét érintő irányítás átvételéért, amelyet a vállalatnál mindmáig a legsikeresebb egyesülési és integrációs projektjének tekintenek.

2012 után rövid kitérő következett: a katari Ooredoo Csoport (korábban Q-tel) hálózati technológiákért felelős részlegét irányította, emellett közel egy évig a vállalat mianmari operációjának technológiai vezetője is volt.

2015-ben tért vissza a Deutsche Telekomhoz. A Magyar Telekomhoz érkezése előtt a német anyavállalatnál a technológiai gazdálkodásért és transzformációért, valamint a technológiai architektúráért és innovációért felelős elnökhelyettesi pozíciót is betöltötte.

Közösség & HR

Játszik a GTA V-tel? Lehet, hogy közben ön is bitcoint bányászott

Egy mod segítségével juttattak nem kívánt állományokat GTA V-öt futtató gépekre, hogy azok kriptovalutát bányásszanak a támadóknak.
 
Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.