Közösség & HR

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
A Google újra felvenné a szemüveget az óriások harcában
Lapértesülések szerint a cégnél javában folyik a munka egy új virtuálisvalóság-eszköz megalkotásán. A területért az elkövetkező években hatalmas csata bontakozhat ki a világ legnagyobb informatikai cégei között.
Újabb Intel-gyár újabb 20 milliárd dollárból
Tavaly egy arizónai, most egy ohiói gyár építése van terítéken. És ugye függőben van egy EU-nak tett 80 milliárdos ígéret is.
A Google tényleg mindent bevet az uniós gigabírság ellen
Az EB tavaly fontos lépést tett a bíróságon a 2017-ben kiszabott, 2,4 milliárd eurós büntetés behajtása felé, de a Google szerint így is problémák vannak a jogi egyértelműséggel.
Előre megy, nem hátra! Mi az?
Természetesen a globális infokommunikációs szektor. A világ egyik legjelentősebb iparágának lendületét az alkatrészhiány, a logisztikai problémák és a koronavírus sem volt képes érdemben fékezni tavaly.
A Google megígérte, hogy megvédi a gyerekeket a káros reklámoktól
Miután a Reuters kiszúrta, hogy eddig egyáltalán nem védte meg. Csak az a baj, hogy ezt már korábban is megígérte.
Kirámolták a Vöröskereszt egy érzékeny adatbázisát, leállt egy fontos program
Több mint félmillió személy adatait vitték el hekkerek. A nemzetközi szervezet kér mindenkit: ha hozzájut, se használja és adja tovább az adatbázist.
A főnök jól alszik, csak a biztonságiak stresszelnek
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.
Viszlát, ingyenes G Suite!
A Google elérkezettnek látta az időt ahhoz, hogy fizetésre kényszerítse azokat a korai felhasználókat is, akik irodai szolgáltatáscsomagját mostanáig ingyen használhatták.
Kína még tovább szorítaná a prést az online bálnákon
Legújabban a felhasználók száma és az éves bevételek alapján azt kötnék engedélyhez, hogy a nagy internetes vállalatok befektetéseket vagy tőkebevonást hajtsanak végre.
Mérgező, kárt okoz a fogyasztóknak, és árt a demokráciának is. Mi az?
Néhány kongresszusi képviselő szerint a válasz a személyes adatok felhasználása a célzott hirdetések megjelenítéséhez, úgyhogy be is nyújtottak egy törvényjavaslatot a betiltására.
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.