Döntéshozói fórumot rendez március 30-án az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a MEFIT Alapítvány, ahol politikusok és szakemberek is beszélnek a digitális felkészültségnek a foglalkoztatás bővítésében, valamint a versenyképességünk visszanyerésében játszott szerepéről.
Egy nemrég napvilágot látott felmérés szerint 5 éven belül Magyarországon is a munkahelyek 90 százalékánál alapkövetelmény lesz a digitális írástudás. Ugyanakkor a magyar munkavállalók, a magyar közgondolkodás nincs tudatában ezen készségek fontosságának, hazánk egyre inkább lemaradni látszik európai versenytársai, elsősorban a velünk közel egy időben csatlakozott szomszéd országokhoz képest.

2009 novembere és 2010 márciusa közt az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai Főigazgatósága által koordinált figyelemfelhívó kampány zajlott az összes tagállamban, így Magyarországon is, amelyben a magyar döntéshozók, munkavállalók, diákok, vállalkozók, IT szakemberek figyelmét is felhívták az önfejlesztés és a tudásbővítés szükségességére.

Az e-Skills figyelemfelhívó rendezvénysorozat lezárásaként március 30-án döntéshozói fórumot szervez az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a MEFIT Alapítvány a budapesti Ramada Plaza Hotelben. A fővárosi döntéshozói tanácskozás Vendégei arról hallhatnak előadásokat, hogy milyen lehetőségek és feladatok adottak a döntéshozók, fejlesztési ügynökségek, oktatási intézmények, IT-piaci szereplők, civil szervezetek számára a digitális írástudás fejlesztése terén.

A rendezvényen többek között felszólal majd Nyitrai Zsolt, a Fidesz infokommunikációs munkacsoportjának vezetője, Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi biztosa, Herczog Edit európai parlamenti képviselő, Matolcsy György volt gazdasági miniszter, Molnár Szilárd, a Budapesti Műszaki Egyetem kutatási igazgatója, valamint Drajkó László, a MEFIT Alapítvány elnöke. Az előadásokat követően több panelbeszélgetést hallgathatnak meg az érdeklődők a versenyképességről, a nők informatikában betöltött szerepéről, az oktatási rendszer átalakításáról, továbbá a civil szervezetek e-készségek terjesztésében betöltött szerepéről.

A döntéshozói fórum teljes programja az IVSZ oldalán elérhető, továbbá itt lehet regisztrálni is a rendezvényre.

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.