A Figyelő és a Bitport által szervezett május 27-28-i CIO’10 konferencia és kiállítás mottója (Mélyből a csúcsra) arra reflektált, hogy a gazdasági válság elmúltával az informatika várhatóan kulcsfontosságú szerepet fog betölteni az újbóli növekedésben, így az informatikai vezetőkre (CIO) is még több feladat hárul. A konferencián készült videó- és hangfelvételek az alábbiakban tekinthetők meg.

A Figyelő és és a Bitport által szervezett, május 27-28-án lezajlott velencei CIO '10 konferencián az előadások és kerekasztal beszélgetések legtöbbjében elhangzott valamilyen formában: a válságnak ugyan vége, ám a nehézségeknek nem feltétlenül. A videós összefoglaló alább tekinthető meg, míg a szöveges beszámoló ezen az oldalon olvasható.


Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatója a szállító szemszögéből nyilatkozott  arról, milyen informatikai megoldásokkal lehet felpörgetni az üzletet:


Bárány Zsolt, a NetApp Magyarország country managere a válság utáni időszak lehetőségeiről beszélt:

Takács Tibor, a Vezető Informatikusok Szövetségének alelnöke az informatikai vezetők aktuális problémáiról beszélt a CIO'10 konferencián:

Fürst Pétert, a Sanoma Budapest Zrt. informatikai vezetőjét arról kérdeztük, milyen feladatok és fejlődési lehetőségek vannak egy sok száz főt foglalkoztató médiavállalatnál:

 

A CIO'10 konferencia nyitóelőadásában dr. Réger József (Joseph Reger), a Fujitsu Technology Solutions magyar származású technológiai igazgatója (CTO) a cloud computinggal kapcsolatos veszélyekről, kihívásokról beszélt:

 

 

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fqpsgy1dnyw&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fqpsgy1dnyw&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.