Az Intel felkarolta a viselhető eszközök legjobb ötleteit, amitől valódi forradalmat vár.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a hordható technológiák körüli felhajtás nem lufi, hanem valódi fejlődést és újításokat hozó terület. Noha ennek egyelőre csak az okosórák mutatják jelét, a kész termékek mellett egy sor olyan ötlet születik meg, amelyek alaposan megváltoztathatják az életünket a jövőben.

Legyen hordható!

Az Intel Make It Wearable kezdeményezése arra irányul, hogy a legjobb ötleteket megmérettesse egymással és lehetővé tegye, hogy azok meg is valósuljanak. A chipgyártó kiírása szerint olyan koncepciókat kerestek, amelyek a technológiai újítás és a tényleges használhatóság mellett komoly üzleti potenciállal is rendelkeznek. A verseny most jutott el a legjobb 10 kiválasztásáig, amelyek közül november elején hirdetnek győztest.

A döntős projektek tökéletes metszetét mutatják annak, hogy mennyi lehetőség van a testre, testbe szerelhető, elhelyezhető szenzorokban, kamerákban, bionikus testrészekben. Akad itt testre szerelhető kamera, ami sportolás közben képes besegíteni az adott eseményről készülő közvetítésbe; blokkokból építkező, erősen a Google Ara projektjére hasonlító koncepció; sportolás közben adatokat rögzítő, nyakba helyezhető szenzor, ami rezgéssel jelez vissza felhasználójának.

Selfie drón és bionikus matrac

Külön kiemelést érdemel a Nixie, ami talán nem is a végeredmény, hanem a technológiai megvalósítása miatt izgalmas. A drónba épített kamera ötlete már nem nevezhető újnak, de az, hogy a mini helikopter felszállás előtt a csuklónkon pihen, mint egy karkötő, indításkor pedig szétpattan és máris megkezdi a repülést, az már feltétlenül különlegesnek számít.

A Babybe valószínűleg sok újdonsült édesanyának nyújt majd segítséget azzal, hogy az anya és a gyermek közvetlen érintkezése nélkül imitálja a fizikai kontaktust. A koraszülött gyermekek részére kifejlesztett rendszer egyik része az anya mellkasán pihen, ez érzékeli a szívverést, valamint a test egyéb mozgását, ami aztán egy bionikus matracon jelenik meg. Az inkubátorban elhelyezett csecsemő a szeparáció ellenére megkapja azokat az ingereket, amelyektől egyébként kényszerűségből meg van fosztva.

Az Intel szakértőkből álló zsűrije november elején dönti el, hogy kié lesz a fődíj, ami az üzleti tanácsadás és mentorálás mellett 500 ezer dolláros pénzjutalmat is jelent.

Konzumer tech

20 dollárba kerülne lelőni az összes hallgatózó mikrofont

Amerikai egyetemi kutatók fejlesztettek ki egy olcsón gyártható, karkötőre emlékeztető szerkezetet, amely összezavarja a viselője környezetében működő mikrofonokat.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.