Az Emojli alkalmazásban kizárólag Emoji emotikonokkal lehet majd chatelni, vagyis a siker garantált.

Az élet úgy alapvetően igazságtalan, de fokozottan igaz ez a tétel az alkalmazás piacra. Az arra érdemes fejlesztések gyakran a töredék figyelmet sem kapják meg, amit érdemelnének, más, valódi értéket egyáltalán nem, vagy alig hordozó alkotások pedig befutnak. A felhasználók gyakran minden logikát nélkülözve kapnak fel egy-egy alkalmazást és ha tippelni kellene, akkor szerintünk az Emojli esetén is így lesz.

Egyszerű, de egyszerű

Az app az üzenő alkalmazások sorát fogja gyarapítani hamarosan, a poén pedig az lesz benne, hogy a beszélgetéshez kizárólag Emoji ikonokat lehet majd használni. A készítők olyannyira ragaszkodnak az elképzeléshez, hogy a regisztrációnál szükséges felhasználó nevet is így kell megadni, egyedül az e-mail címnél enyhül a szigor. Az app először csak iOS-en lesz elérhető (még nem tudni, hogy pontosan mikor), a többi platformok csak ezután jönnek.

Az Emoji egy eredetileg japán gyökerű hangulatjel család, ami rövid időn belül óriási népszerűségre tett szert a szigetországon kívül is. Maga az Emoji szó a „kép” és a „karakter” kifejezésekből áll össze, és a mai napig több olyan emotikon szerepel a készletben, ami a japán kultúra ismeretében értelmezhető csak. Az Emoji iOS alatt már jó ideje elérhető, mostanra azonban már az összes fontos mobilos oprendszerben használható, de például a Twitter is beemelte a támogatott hangulatjelek közé.

Az agyament, látszólag (és gyakorlatilag is) teljesen értelmetlen ötleteknek nagy keletje van mostanában, amire eklatáns példa a pár hónapja felpörgő Flappy Birds láz is. Az egyszerű grafikával, még egyszerűbb játékmenettel ellátott ügyességi játék napokon belül a toplisták élén landolt, és noha ingyenes volt, a beágyazott reklámoknak köszönhetően vietnami készítője csúcsidőben naponta 50 ezert dollárt keresett vele.

Yo, ez itt a Flappy Bird

A Flappy Birds mánia azóta lecsengett, viszont befutott egy más, ha lehet, még idiótább őrület, a Yo. Az alkalmazás semmi mást nem tud, mint a Yo szócska elküldését az ismerősöknek, akiknek szintén nincs más választásuk, mint visszaküldeni – ugyanazt. Az ék egyszerűségű alkalmazás ennek ellenére pár napon belül óriási népszerűségre tett szert és bekerült az App Store Top 10-es listájába olyan appokat megelőzve, mint az Instagram, vagy a Snapchat.

A Yo „védelmében” annyi hozzátartozik a sztorihoz, hogy az alkalmazás egy startup egyéb jellegű fejlesztésének mellékterméke, ami annyira sikeres lett végül, hogy a társaság még egy 1 millió dolláros befektetői ajánlatot is kapott. Az Emojli még le sem tölthető, ennek ellenére nem nehéz megtippelni, hogy a kizárólag emotikonokkal kommunikáló alkalmazás sikeres lesz. Aki nem tud várni az Emojli megjelenéséig, az ezen az oldalon szabadon válogathat az Emojik között.

Mobilitás

Felszaporodtak a kiberbűnesetek

A kiberalvilág is szeret a zavarosban halászni, és most halászik is rendesen.
 
A legfejlettebb szoftvereszközökkel egyszerűsíthető az adatbázisok összetettsége, csökkenthető az információkezeléssel kapcsolatos kockázat és költség, valamint javítható a teljesítmény. Nézzük, mit tehetünk az adatainkban rejlő lehetőségek maximális kiaknázásáért!

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.