A mindössze 200 dolláros Mi 4i Indiában mutatkozott be a nagyközönség előtt.

Nem gyakori az, hogy egy kínai gyártó indiai piacra lépéséről számolunk be, más a helyzet azonban, ha ez a cég a Xiaomi. Az világ okostelefon piacának legdinamikusabban fejlődő, szinte a semmiből hatalmas eredményeket elérő cége egyelőre nem az USA-val, vagy Európával foglalkozik, hanem Indiát vette célba legfrissebb, megfizethető készülékével.

Indiai bevetés

A stratégia egyértelműen a hatalmas potenciállal bíró ország megnyerése, amihez zajos, látványos rendezvény, illetve a Xiaomi europizált arcának, Hugo Barrának a bevetése dukál. Maga a készülék, ha nagyon szigorúak vagyunk, nem mutat sokat, főleg, hogy egy korábbi modell kicsit butított, olcsósított verziójáról beszélünk. A Xiaomi Mi 4i nevében a második i betű Indiát jelöli, egyben azt is jelenti, hogy (egyelőre) kizárólag ezen a piacon lesz elérhető.

Az Mi 4i továbbra is azt a taktikát képviseli, amit a Xiaomi több készüléke: csalogatóan alacsony ár, ami mellé látványosan jó képességek társulnak. Mindennél sokkal fontosabb, hogy a készülék megjelenése, a házat körbeölelő, műanyag burkolat az iPhone 5c modellekre emlékeztet, a harsány, változatos színválaszték pedig a Lumia modelleket idézi fel.

A mobil 1080p felbontású, 5 colos kijelzőjét a Sharp szállítja, a teljesítményért egy Snapdragon 615-ös chipset, illetve az abban dolgozó, nyolcmagos (64 bites) processzor felel. A 2 GB RAM, valamint a 16 gigás belső tárhely sem kifejezetten a középkategóriát jellemzi, ahogy 13 megapixeles, a Sony és Samsung gyáraiból származó hátlapi, és 5 megapixeles előlapi kamera sem tipikus ezen a szinten.

Sok tudás kevésért

A fekete, fehér, piros, cián, pink színekben érkező készülék 12 százalékkal vékonyabb és 13 százalékkal könnyebb a nagy testvérnél, és a 3120 mAh-s akkuja is kiemelkedő a vetélytársakhoz képest. Az Mi 4i a hagyományokhoz híven a MIUI felület 6. kiadását futtatja, mihez az alapokat az Android Lollipop verziója biztosítja.

A forgalmazás április 30-án, elsőként Indiában indul meg, később egyéb ázsiai országok is következhetnek, a világ többi részéről egyelőre nem esett szó. A telefon független verziója 13 ezer indiai rúpiáért vihető el, ami átszámítva kb. 55 ezer forintos árat jelent. 

Konzumer tech

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.